Política

Cs registra al Parlament la moció de censura contra Torra

La formació taronja ha presentat la iniciativa el mateix dia que ha rebut l’aval de la cúpula del partit

Cs ha registrat aquest dilluns al Parlament la moció de censura contra el president de la Generalitat, Quim Torra. Aquesta iniciativa havia estat anunciada ahir diumenge per la seva portaveu, Lorena Roldán. Així ho han explicat fonts de la formació taronja a l’ACN pocs minuts després que tanqués el registre de la cambra catalana.

La decisió s’ha pres després de rebre el beneplàcit de la directiva nacional del partit. El Comitè Executiu de Cs s’ha reunit aquest matí a Madrid per aprovar la decisió i, segons ha explicat la mateixa Roldán en una roda de premsa, s’han iniciat contactes amb el PSC i el PPC per intentar que prosperi, tot i que aritmèticament ho tenen molt difícil, ja que JxCat, ERC i la CUP sumen majoria absoluta al Parlament.

Si la moció de censura acabés arribant al ple, es convertirà en la quarta que es debat a l’hemicicle després de les de 1982 i 2001 contra Jordi Pujol i la de 2005 contra Pasqual Maragall.

L’any 2017 Cs va anunciar la presentació d’una moció de censura contra el president Carles Puigdemont que finalment no es va arribar a presentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia