Política

Marlaska: “El govern actuarà a Catalunya en la forma oportuna, en el moment precís i d’acord amb l’ordenament jurídic”

El ministre evita pronunciar-se sobre una hipotètica aplicació de la Llei de Seguretat Nacional

“El govern està analitzant, estudiant i observant la realitat de Catalunya i actuarà en la forma oportuna, en el moment que fos precís i sempre conforme amb l’ordenament jurídic”. Així ha respost el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, a les preguntes dels periodistes des de Cadis sobre una hipotètica aplicació de la Llei de Seguretat Nacional a Catalunya en lloc de l’article 155 de la Constitució. Diversos mitjans apunten que el govern espanyol té preparada aquesta opció si la situació es descontrola a Catalunya després de la sentència del Tribunal Suprem.

Marlaska ha demanat “no ser alarmistes” en cap sentit, i ha insistit que el govern espanyol serà “responsable” i actuarà sempre dintre de la llei. “No fem suposicions i no fem de futuròlegs”, ha insistit en resposta a les preguntes insistents dels periodistes sobre l’aplicació de la Llei de Seguretat Nacional.

Aquesta normativa, ha dit, “s’aplica en els moments que s’ha d’aplicar i quan els supòsits de fet concorrin”, com la resta de lleis, ha afegit. Marlaska ha citat aquesta norma però també el 155, l’Estatut o la Llei de forces i cossos de seguretat de l’Estat.

El ministre sí que ha reconegut la seva preocupació pel fet que el president de la Generalitat, Quim Torra, no hagi fet un “pronunciament de rebuig a qualsevol tipus de violència”. També ha aprofitat per lamentar l’agressió a una periodista de Telecinco durant la manifestació independentista amb motiu del segon aniversari de l’1-O. “És preocupant”, ha admès. Marlaska, però, ha volgut també destacar la bona tasca dels Mossos d’Esquadra dimarts i també la coordinació amb les altres forces de seguretat de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia