Política

L’Estat estudia intervenir els Mossos i alhora els felicita

El govern espanyol considera aplicar la llei de seguretat nacional al mateix temps que aplaudeix el desplegament de Mossos aquest 1-O

Calvo també acusa Torra d’incitar a la violència

El govern espanyol en funcions estudia l’aplicació de la llei de seguretat nacional però també de l’article 155 o de la llei de cossos i forces de seguretat de l’Estat si es vulnera l’ordre constitucional. Ho admetien ahir el president en funcions, Pedro Sánchez; la ministra de Defensa, Margarita Robles, i el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska. Sense que revelessin cap mesura concreta a aplicar, la llei de seguretat nacional preveu que l’Estat prengui el control dels “recursos materials i humans” de les autonomies per mitjà d’un Consell de Seguretat Nacional dirigit pel president. Tenint en compte que es preveuen protestes al carrer si el Suprem condemna els presos polítics, la disponibilitat del govern a aplicar aquesta llei excepcional apunta directament a la presa de control dels Mossos d’Esquadra tal com demana continuament el líder del PP, Pablo Casado.

En una entrevista a El Confidencial, el mateix Sánchez admetia que el govern espanyol considera “totes les capacitats i instruments que té sobre la taula, ja sigui el 155 o la llei de seguretat nacional per respondre a qualsevol desafiament”. Grande-Marlaska i Calvo ho ratificaven en declaracions i la ministra de Defensa no dubtava a acusar Torra d’incitar “a la vulneració de l’ordenament jurídic i a la violència” amb la seva demanda de respondre a la sentència. Però, al mateix temps, el ministre de l’Interior felicitava ahir els Mossos pel desplegament de dimarts i la coordinació amb la resta de policies. Marlaska demana “no ser alarmistes” ni fer “suposicions” i afirma que la llei de seguretat nacional “s’aplica en els moments que s’ha d’aplicar i quan els supòsits de fet concorren”.

LA FRASE

[S’estudia] el 155 o la llei de seguretat nacional per respondre a qualsevol desafiament
Pedro Sánchez
president espanyol en funcions


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia