Política

Veten un acte per l’assassí de policies de París

El ministre de l’Interior hi veu un “insult” als quatre agents apunyalats

El ministre de l’Interior francès, Christophe Castaner, va anunciar la prohibició d’una manifestació convocada ahir en defensa de Mickaël Harpon, el funcionari de policia que el 3 d’octubre va assassinar a ganivetades quatre col·legues a la prefectura de París, al centre de la capital, en un acte que està sent investigat com a terrorisme. La manifestació “és una infàmia i un insult a la memòria dels nostres policies”, va denunciar el ministre al seu compte de Twitter. Castaner també va donar instruccions perquè les “declaracions odioses” del convocant de la marxa siguin comunicades a la fiscalia perquè avaluï si són susceptibles de delicte. Es referia a un vídeo que va penjar Hadama Traoré, un home que es va presentar a les eleccions europees del maig passat com el “candidat dels suburbis”, que va justificar la manifestació a Gonesse, a l’extraradi de París, on vivia Harpon, per defensar-ne el nom davant la imatge que n’han donat els polítics i els mitjans de comunicació. En el vídeo, Traoré insisteix que Harpon, que segons la investigació havia donat mostres de radicalització religiosa i que fins i tot hauria justificat davant d’un col·lega l’atemptat gihadista de gener del 2015 contra el setmanari satíric Charlie Hebdo, no va actuar per objectius “terroristes”, sinó “pressionat per les condicions de treball i sobretot per una vida difícil”. El convocant de la marxa de Gonesse va fer també una crida a “totes les minories perseguides” i a “totes les comunitats perseguides” per “fer la guerra junts als polítics i als mitjans”.

La prohibició de la manifestació va arribar l’endemà que el president de la República, Emmanuel Macron, aprofités un acte d’homenatge als quatre funcionaris assassinats per Harpon per fer una crida a construir “una societat de la vigilància” enfront del terrorisme gihadista i prometés lluitar sense treva contra l’“hidra islamista”.

Acusacions de bonisme

En el seu editorial d’ahir, el diari Le Monde afirmava que, cridant a la mobilització social contra l’islamisme radical, Macron intenta rebatre les acusacions de bonisme que li arriben de la dreta i l’extrema dreta. L’estratègia de lluita contra l’islamisme extremista divideix profundament el govern i la seva majoria centrista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona