Política

Puigdemont demana “foradar” amb vots els “murs” que plantejarà la sentència

El president intervé en un acte de JuntsxCat a Terrassa a través d’una videoconferència

El president Carles Puigdemont ha fet una crida als catalans a que el pròxim 10-N, a les eleccions generals, “foradin” amb vots “els murs que empresonen la voluntat del poble de Catalunya”, uns murs que, segons el seu parer, es veuran consolidats amb la sentència del procés.

Puigdemont ha participat des de Bèlgica i per videoconferència en un acte de precampanya de JxCat amb el lema Contra la sentència, independència, celebrat al Centre Cultural de Terrassa (Vallès Occidental), on ha demanat una resposta pacífica al Tribunal Suprem: “Urnes i vots contra condemnes i repressió”, ha subratllat.

En vigílies que es doni a conèixer la sentència del procés, Puigdemont ha afirmat que les possibles condemnes representaran “anys robats a la llibertat i les vides” dels processats i, al mateix temps, significaran “robar” al poble de Catalunya “la seva llibertat per decidir el seu futur”.

“Per aquí no podem passar. Ens toca a nosaltres picar i superar els murs que empresonen la voluntat del poble de Catalunya. El 10-N, tindrem una grandíssima oportunitat, hem de fer forats amb les urnes i els vots. No podem, ni sabem, ni ens convé fer-ho de cap altra manera”, ha recalcat.

Segons Puigdemont, la resposta de Catalunya a la sentència “ha de ser canalitzada massivament a través de les urnes i els vots”, amb el lema “cap urna buida i ni un vot enrere” i reivindicant “llibertat, absolució i independència”.

Puigdemont ha sostingut que “les urnes i els vots sempre alliberen”, encara que les “brigades juridicosocials” estan “disposades a segrestar-los”.

El president també ha carregat contra els partits polítics d’àmbit estatal per no haver estat capaços de posar-se d’acord per formar Govern i haver forçat la celebració de “quatre eleccions en quatre anys”.

“Que més de quaranta anys després encara no hagin après a posar-se d’acord per fer política a favor de la seva gent vol dir que són uns veritables fracassats en el que són les eines que la democràcia dona per resoldre els problemes de la gent”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia