Política

Torra, sobre la sentència: “Té per objectiu que no es torni a fer; doncs ho tornarem a fer”

El vicepresident, Pere Aragonès, remarca que s’empresona el “primer govern democràtic” de la UE 79 anys després de l’afusellament de Companys

Torrent defensa la “llibertat, amnistia i referèndum” l’endemà d’una sentència “injusta” que ha generat “ràbia”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha remarcat la perseverança de l’executiu després de la sentència del Suprem per l’1-O: “Té per objectiu que no es torni a fer; doncs ho tornarem a fer”, ha advertit. Des del cementiri de Montjuïc, en el marc del 79è aniversari de l’afusellament de l’expresident, i acompanyat del Govern -menys el conseller Miquel Buch-, Torra ha asseverat que l’autodeterminació és un dret “reconegut”. “Mai no defallirem en el seu exercici”, ha reiterat. El president també ha exigit al govern espanyol que reconegui el “crim d’Estat” contra Lluís Companys per fer “justícia”.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha remarcat que s’ha empresonat el “primer govern democràtic” de la Unió Europea (UE), 79 anys després de l’afusellament de Lluís Companys, l’únic president escollit democràticament assassinat durant la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial. En el marc de l’ofrena floral al cementiri de Montjuïc, aquest dimarts al matí, el també conseller d’Economia ha conjurat el Govern per recuperar la llibertat i la democràcia: “Si es va fer fa 79 anys, ara també ho farem”. Aragonès ha insistit en el “fil roig” de la història de la Generalitat que connecta l’assassinat de Companys (1940) amb la sentència del Suprem contra l’executiu de Carles Puigdemont.

En el mateix context, el president de Parlament, Roger Torrent, també ha reivindicat que “si no van poder destruir els vells ideals que defensava Companys, ara tampoc”. Des del Fossar de la Pedrera, al cementiri de Montjuïc, Torrent ha defensat “la democràcia, la llibertat i la voluntat del poble a poder decidir el seu futur”. “Ho fem l’endemà d’una sentència injusta, injustificable, que ha generat evidentment un sentiment de ràbia i de desesperació des del punt de vista democràtic”, ha explicat Torrent, que davant aquest moment “extremadament dur”, s’ha d’encarar la nova etapa “no només amb el lament, també amb la llibertat, l’amnistia i el referèndum”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona