Política

Dia de ressaca a l’aeroport

Nombrosos viatgers van passar la nit a l’aeroport per la cancel·lació dels seus vols i ahir intentaven ser reubicats

Els serveis de neteja van treballar tota la nit per reparar les destrosses causades pels aldarulls

L’aeroport del Prat presentava ahir al matí aquella cara esgotada de qui ha passat una nit moguda i a dures penes està aconseguint recuperar-se. Eren encara nombrosos els passatgers que dormien a terra i els que feien cua davant dels taulells de les companyies per trobar solució després d’haver-se quedat a terra perquè el seu vol va ser cancel·lat. En la jornada de dilluns es van anul·lar 110 vols i ahir, 45 dels 986 que estaven programats.

Segons va indicar el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, les cancel·lacions van afectar bàsicament Vueling pels problemes que van tenir les tripulacions per arribar a l’aeroport a causa del col·lapse. I és en els diversos taulells d’aquesta companyia on s’escoltaven les històries dels passatgers afectats. Com la Isabel, que tractava de tornar a casa, a Bilbao, i de passada consultar un metge per una lletja picada que li havia causat una important inflamació a la cama. Havia arribat dilluns al migdia acompanyada de l’Ana per agafar un vol a les set de la tarda. El vol va ser cancel·lat i li van donar una targeta d’embarcament per al vol d’ahir de dos quarts de vuit del matí. Les dues dones van quedar atrapades a l’aeroport fins a la una de la matinada i a les sis tornaven a ser al Prat, després d’haver dormit a casa de l’Ana escassament tres hores. “Quan he posat la maleta per facturar m’he trobat que el vol estava novament cancel·lat, i la companyia no m’havia avisat. Això és una vergonya”, es queixava la Isabel. La dona confia a poder volar avui a dos quarts de vuit del matí en el vol en què l’ha reubicat la companyia.

La Júlia, estatunidenca resident a Texas, s’esperava en el llit improvisat en què s’havia convertit el terra mentre el seu company intentava aconseguir noves places per al vol d’Atenes. La parella va viure una odissea per arribar al Prat des de la Sagrada Família. “Metro, tren i taxi fins que no vam poder continuar pels manifestants i vam haver de caminar una hora”, explicava. Van perdre el vol a Atenes de les sis de la tarda i la companyia els va reubicar en un vol ahir al matí. Van passar la nit dormint a terra “i ens hem llevat a les quatre del matí per facturar, però el sistema informàtic ha fallat”, relatava. La jove va veure molts policies però no va contemplar els disturbis. “Em vaig sentir segura a la terminal, tot i que la meva mare m’anava trucant perquè seguia els aldarulls per internet”, deia amb un somriure.

L’Amar, el Guillaume i el Benjamin s’estaven metres més enllà sobre uns cartrons lamentant que els dos dies de festa a Eivissa els han sortit cars. Havien de volar a Marsella dilluns a les quatre menys cinc de la tarda però el vol es va anul·lar. Els tres francesos mostraven la targeta d’embarcament amb seient per al vol d’avui a les vuit menys deu del matí i lamentaven que la companyia no els ha ofert hotel per a les dues nits que s’han passat a l’aeroport ni tampoc menjar. “Ens hem hagut d’espavilar com hem pogut”, deien.

Al pàrquing es feia evident que els serveis de neteja van treballar tota la nit per reparar els desperfectes de la batalla campal entre policies i manifestants. En quedaven, però, alguns rastres. Unes taques de sang, uns vidres trencats, uns cotxes plens de pols dels extintors on els manifestants havien escrit consignes que es repetien a les parets, acusant la policia de corrupta i reclamant democràcia.

Opera el 90% dels vols
Malgrat la important afectació que va viure dilluns l’aeroport, el Prat va operar el 90% dels vols programats. Així ho va destacar ahir el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, que va recordar que la legislació protegeix molt aquesta infraestructura estratègica per a la seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona