Política

Les Marxes per la Llibertat comencen avui a caminar

La presidenta de l’ANC donarà aquest matí el tret de sortida a la columna de Girona

Familiars de preses i presos polítics seran presents en totes les marxes organitzades arreu del territori

Els més matiners, com és el cas de Tàrrega, sortiran a les set del matí i els més tardans –és el cas de Girona– ho faran a les 9, però tots ho faran amb la mateixa convicció d’assolir el gran repte, que és poder arribar a Barcelona per poder participar en la gran manifestació de divendres a la tarda, coincidint amb la vaga general.

Les cinc marxes per la llibertat organitzades arreu del territori comencen avui a caminar. Ni Òmnium ni l’ANC han donat dades d’inscrits perquè la voluntat és que la gent s’hi pugui afegir en qualsevol moment i en qualsevol tram de qualsevol marxa.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ja va anunciar ahir que serà present a la sortida de la marxa que farà avui el recorregut entre Girona i Malgrat. Aquesta sortirà a les 9 del matí de la plaça de l’U d’octubre i culminarà a Malgrat de Mar, on la gent que vulgui podrà sopar i passar la nit. En aquest primer dia del recorregut de la marxa de Girona es farà una aturada a Sils per poder dinar de les dues a dos quarts de quatre de la tarda.

Ahir, a través de diferents xarxes socials s’animava la gent a participar-hi. “Avui omplim els carrers! Demà, les carreteres”, era la consigna.

A banda de la presidenta de l’ANC, familiars de preses i presos polítics també van confirmar la seva presència en les cinc marxes organitzades arreu del territori. A última hora s’hi va afegir una sisena marxa, que farà el recorregut entre Castelldefels i Barcelona.

A Vic, la marxa està previst que surti de la plaça de l’1 d’octubre i que faci una parada per dinar a la Capella de Sant Antoni, a Centelles. El preu d’aquest dinar serà de cinc euros. Ja a la tarda, la marxa continuarà per Aiguafreda, Tagamanent, a la C17 i el Figueró, tres punts on hi haurà punt d’avituallament amb lavabos i aigua. Està previst que acabi aquest primer dia a la Garriga cap a les set de la tarda. Allà ja s’ha habilitat el pavelló municipal de Can Noguera perquè la gent que vulgui pugui sopar i dormir per continuar amb el segon tram de la marxa dijous.

A Berga, segons van informar ahir des d’Òmnium, la marxa partirà de la plaça Gernika a les vuit del matí i farà el recorregut seguint el traçat de la C-16 fins a arribar a Navàs, on està previst fer una aturada per poder dinar. Abans, però, a Gironella, concretament en una antiga colònia tèxtil, hi haurà un avituallament perquè la gent pugui reposar forces. Ja a la tarda, els participants continuaran el recorregut per la mateixa C-16 fins a arribar a Manresa, on també s’està habilitant un espai per poder sopar i dormir. “La veritat és que és molt difícil ser precisos del tot. Són dies de molta intensitat, on els actes s’encavalquen els uns amb els altres”, comentaven ahir fonts d’Òmnium.

La marxa que ha de fer el recorregut entre Tàrrega i Igualada ha de sortir a les 7 del matí de la plaça del Carme. Els caminants pararan a dinar a la Panadella i després continuaran fins a arribar entre les 7 i les 8 a Igualada, on ja està preparat el pavelló municipal Les Comes per rebre els participants que vulguin passar-hi la nit. Entre la Panadella i Igualada està previst un punt d’avituallament a Jorba, a la rotonda on és l’Àrea de Guissona.

La marxa de Tarragona, la més llarga de les cinc organitzades per Òmnium i l’ANC, sortirà del passatge de les Palmeres a dos quarts de vuit del matí i, segons fonts de l’ANC, farà el recorregut pràcticaments sense aturar-se. “És l’única manera d’arribar a temps tenint en compte que només al matí hem de caminar 32 quilòmetres”, expliquen. Acabarà a Vilafranca, on se l’espera a dos quarts de nou del vespre.

LA XIFRA

5
marxes per la llibertat
han estat organitzades per ANC i Òmnium per protestar contra la sentència del procés.

LA DATA

18.10.19
Les cinc marxes
confluiran a Barcelona. Està previst que arribin a temps per participar en la manifestació de la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona