Política

Iglesias demana el vot dels socialistes que estan “en xoc” amb Pedro Sánchez

Critica al PSOE que utilitzi Catalunya per arribar a un “acord econòmic amb la dreta”

Asens i Colau retreuen a ERC que “no són de fiar”pels canvis de discurs

Al crit de “presidente, presidente” el cap de llista d’Unides Podem, Pablo Iglesias, va defensar ahir al vespre en l’acte central d’En Comú Podem a les Cotxeres de Sants de Barcelona que són l’única alternativa de vot per evitar “un acord del PSOE amb la dreta”. El líder de la formació, que va deixar petit el recinte ja que molts van haver d’escoltar-lo i veure’l a través d’una pantalla gegant a l’exterior, va centrar el seu parlament a demanar el vot d’aquells “socialistes que estan en xoc” per l’evolució política de Pedro Sánchez.

Com van fer abans l’alcaldessa Ada Colau i el candidat al Congrés per Barcelona, Jaume Asens, va recordar el viratge cap a la dreta del discurs del socialista, recordant que el 2016 defensava que Catalunya era una nació i Espanya una nació de nacions i que havia reconegut que es va equivocar en no “treballar braç a braç amb Podem”, o que havia qualificat el referèndum de l’1-O de “simulacre” i ara, “competint amb la dreta per veure qui és més dur”, proposa una reforma del Codi Penal per penalitzar-los. I va seguir retraient-li que “prohibeix a la gent que pugui manifestar-se”, que prometi que portarà Carles Puigdemont davant la justícia i que s’hi reafirmi dient “la fiscalia la controlo jo.” Per a Iglesias, Sánchez “no és ximple” i “utilitza Catalunya per arribar a un acord econòmic amb la dreta”. “Saben que si nosaltres entrem al govern encara ens votaran més”, va dir, i va defensar que “la base de qualsevol pàtria són els serveis socials i és igual en quina llengua t’atenguin”. Per aquest motiu va defensar que Podem té el mateix discurs a Madrid, Barcelona o Albacete i va recordar que la majoria de les enquestes reconeixen que a Espanya hi ha una majoria social i progressista que aposta per la coalició “i el diàleg amb Catalunya”.

Els socialistes també van ser l’ase dels cops dels parlaments de Colau i Asens. El cap de llista dels comuns va preguntar-se si “el PSOE és socialista de veritat” i va reblar que José Luis Rodríguez Zapatero va ser l’“únic que era autènticament republicà”, retraient a Sánchez que era “molt poc socialista” renunciar a la plurinacionalitat, el federalisme i la fraternitat mentre proposa Nadia Calviño com a vicepresidenta de l’àrea econòmica d’un futur govern quan és qui “es va oposar a la regulació dels preus dels lloguers i a la derogació de reforma laboral”. Per això va advertir que votar el PSOE és “entregar les claus de la Moncloa a l’Íbex 35, als bancs i al senyor Casado” i en contra d’un govern d’esquerres. Colau, com ja va fer a l’abril, també va defensar que la seva candidatura és l’única veu del diàleg i que no canvia d’idees segons bufa el vent i va fer una crida a recollir el vot de tots aquells que “el PSOE deixa orfes” després de veure com li havien prestat el vot “per frenar la dreta” i el que ha fet Sánchez “és negar-se a governar amb l’esquerra”.

ERC, i en concret, el seu candidat Gabriel Rufián, també van rebre de valent. L’alcaldessa va celebrar, després de censurar que “els canvis d’ERC” els tenen “desconcertats”, que Rufián ara s’inclini “cap al diàleg”, mentre que Asens va preguntar-se quin Rufián es trobaran la propera legislatura, si el que vol desbloquejar i dona un xec en blanc i “vota en contra dels pressupostos més socials de la història”; el que “empeny Puigdemont al precipici de la DUI” després de titllar-lo de “traïdor”; el que va “amb aires antirepressius” o “el que s’amaga darrere de Buch”. Per això va acusar-lo directament de ser “també el de la Brimo” mentre no demani la dimissió del conseller d’Interior.

LES FRASES

La gent del país no acceptarà que canviïn un «amb Rivera no» per un «amb Casado sí»
Pablo Iglesias
CANDIDAT d’UNIDeS PODEM
Als decebuts amb el PSOE els diem que qui aixecarà la bandera de la fraternitat som nosaltres
Ada Colau
ALCALDESSA DE BARCELONA
Si voten el PSOE donen les claus de la Moncloa a l’Íbex 35, als bancs i al senyor Casado
Jaume Asens
CAP DE LLISTA D’EN COMÚ PODEM


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona