Política

Sánchez estudiarà si porta al TC la proposta de l’Assemblea de Madrid d’il·legalitzar partits independentistes

La iniciativa de Vox va tenir el suport de populars i Ciutadans

El líder del PSOE veu “insuficient” el comunicat de Torra desmarcant-se dels CDR detinguts i li torna a demanar que comparegui al Parlament

Adverteix que entorpir la jornada electoral tindria conseqüències penals “molt greus”

El govern espanyol en funcions estudiarà si impugna davant el Tribunal Constitucional la iniciativa aprovada aquest dijous a l’Assemblea de Madrid que proposa il·legalitzar els partits independentistes que atempten contra la unitat d’Espanya.

Així ho ha confirmat el president en funcions, Pedro Sánchez, en una entrevista a TVE i en una altra prèvia a la Cadena Ser, en què ha subratllat que aquest text que va proposar Vox i al qual van donar suport els populars i Ciutadans, suposa una “deriva reaccionària molt perillosa” i plasma la “imposició ideològica de la ultradreta” sobre el PP i Ciutadans, als quals està “devorant electoralment”. Sánchez ha defensat que a l’igual que el Govern ha impugnat resolucions del Parlament de Catalunya que contravenen sentències del Constitucional o que “excedeixen les competències” catalanes, ha de ser “igual de contundent i proporcional” quan un Parlament plantegi la il·legalització de partits “perquè ho digui la ultradreta”.

“Veurem si hi ha base legal, i si n’hi ha, no tingui cap dubte que impugnarem aquesta resolució”, ha dit a TVE.

Abans, a la Ser, Sánchez ha considerat que aquesta iniciativa és un exemple que “la ultradreta” està “arrossegant” els partits de Pablo Casado i Albert Rivera en aquest discurs “contrari a la Constitució i la transició”.“Plantejar la il·legalització dels que no pensin com un és una deriva reaccionària molt perillosa”, ha subratllat el líder socialista.A la pregunta de la Ser, Sánchez ha confirmat que l’Executiu estudiarà aquest text i ha advertit que “estem començant a ser testimonis de coses preocupants”.

Reitera la petició a Torra

El president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, considera “insuficient i pobre” el comunicat emès per l’Oficina del president de la Generalitat, Quim Torra, negant cap vinculació amb els CDR empresonats per ordre de l’Audiència Nacional. En l’entrevista a TVE, Sánchez ha afirmat que “la gravetat de les acusacions” sobre aquesta suposada vinculació “exigeix que comparegui al Parlament”. “En una democràcia de qualitat hauria de comparèixer” ha afirmat. Sánchez també s’ha felicitat de la investigació per “estrènyer el setge” als independentistes violents.

El líder del PSOE també ha afirmat que el seu executiu té perfectament “enfocada” la seguretat durant la jornada del 10-N a Catalunya. “Estem fent una tasca conjunta amb coordinació excel·lent amb els Mossos, que estan patint molta pressió per part de l’independentisme que està governant a Catalunya”, ha dit i “garantirem el transcurs normal de la jornada electoral”.

En tot cas ha recordat a Torra que és el màxim representant de l’administració a Catalunya i que “tots estem involucrats i compromesos en el normal transcurs de la jornada electoral”. “Els delictes que contravenen la jornada electoral”, ha destacat, “són molt greus i si es produeixen no quedaran impunes”.

Segons Sánchez “el més important és que la ciutadania de Catalunya” i de tot l’Estat sàpiga que “el govern d’Espanya actuarà amb fermesa, proporcionalitat i unitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona