Política

La Diada de la Catalunya Nord més vindicativa

Més de 3.000 persones demanen la llibertat dels presos i la independència

Més de 3.000 persones van demanar, ahir, la llibertat dels presos polítics i els exiliats i la independència dels Països Catalans en la Diada de la Catalunya Nord més reivindicativa. La jornada va servir per rebutjar de nou el tractat dels Pirineus, l’any que en fa 360 de la signatura, el 1659, pels reis d’Espanya i de França i que va significar el trinxament de la Catalunya Nord. Els lemes triats per a la manifestació, que va aplegar també gent vinguda del Principat i de la resta de Països Catalans, van ser “Esborrem el tractat dels Pirineus”, “Sem Catalunya Nord” i “Fem Països Catalans”. Tots els partits polítics i entitats independentistes van tenir algun representant en la jornada.

En el manifest, que va llegir la periodista Júlia Taurinyà, es recordava que “si parlem de llengua, Catalunya Nord és un punt del país on mantenir-la viva és una lluita de cada instant.”

En l’acte principal de la Diada, que es va celebrar a peus del Castellet, es van llegir cartes escrites expressament per a l’efemèride per Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presos polítics a Lledoners.

D’altra banda, també ahir però al llarg del matí, desenes de persones van tallar de manera intermitent el trànsit a l’antic pas fronterer del Pertús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia