Política

Demarcació de Girona

En Comú Podem assoleix l’objectiu: recuperar l’escó

Laura López entra com a diputada per Girona al Congrés després d’aconseguir més de 33.500 vots a la demarcació

Els comuns gironins tornen a tenir representació a Madrid

Recuperar l’escó perdut les darreres eleccions. Aquest era l’objectiu de la candidatura d’En Comú Podem a Girona per al 10-N i així ho va aconseguir, ahir, la candidatura encapçalada per Laura López. Aquesta dona de 36 anys, nascuda a Colomers però veïna de Girona des de fa sis anys, començava a assimilar, ahir a la nit, els resultats que la portaran a Madrid i els atribuïa a la feina de tot l’equip d’En Comú Podem a les comarques gironines. Pendents de l’escrutini a la seu del carrer Ibèria de Girona, fins que no hi va haver un clar avantatge de vots respecte de la CUP, els membres i simpatitzants d’En Comú Podem no van donar per fet que guanyaven aquest escó que havien tingut des del desembre del 2015m però que van perdre en les darreres eleccions, a l’abril. Així, Laura López, però també Marc Vidal, Eugènia Pascual i Joan Luengo, seguien amb atenció els resultats en poblacions com ara Blanes i Girona ciutat i no va ser fins que es va tenir pràcticament el 90% dels vots escrutats que no es van treure les ampolles de cava i es va preparar el faristol per celebrar els resultats. Just llavors, van començar a arribar a la seu interventors, simpatitzants i mitjans de comunicació. L’escrutini final donava 33.535 vots a les comarques gironines, una xifra que representa el 9,48% de tots els vots emesos.

Prioritats

Donar solucions factibles al dia a dia, la defensa d’un model turístic sostenible a la Costa Brava o posar èmfasi en els treballadors, la classe obrera i les infraestructures són alguns dels punts prioritaris que aquesta candidatura ha presentat durant la campanya electoral i que, ahir, López va tornar a recordar pel que fa a les seves prioritats. Respecte al resultat de les eleccions i preguntada sobre l’auge de Vox, Laura López va afirmar que des del seu partit s’intentarà ser “un mur de contenció”.

La nova diputada per Girona va estudiar ciències polítiques i de l’administració a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i s’ha especialitzat en estudis de postgrau en polítiques públiques i socials i sociologia i demografia. Actualment, està preparant el doctorat a la Universitat de Girona sobre la importància de les dones en l’estudi de la mobilitat social.

Un escó des del 2015

En les eleccions del passat 28 d’abril, En Comú Podem va perdre a Girona el diputat que mantenia des del 20 de desembre del 2015, quan el va obtenir la banyolina Dolors Terrades. Mig any més tard, amb les eleccions del 26 de juny del 2016, Marta Sibina va mantenir l’escó al Congrés fins que, en les eleccions del 28 d’abril d’aquest any, En Comú Podem va perdre l’escó que tenia a Girona i que, ara, ha recuperat la candidatura de López.

LES XIFRES

33.535
vots
ha aconseguit En Comú Podem a la demarcació de Girona.
9,48%
dels vots
a les comarques gironines són per a aquesta coalició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries