Política

Tsunami dona per acabades les tres jornades de protesta

Assegura en un comunicat que ha assolit els objectius de les protestes i avisa que la xarxa internacional preparà noves accions

“L’Estat espanyol no podrà tenir estabilitat fins que dialogui amb els representants polítics”, assegura

Una gran desplegament policial persegueix alguns concentrats pels carrers de Salt

Tsunami democràtic ha donat per acabades les accions programades de tres dies a partir d’aquest dimecres a les 8h. En un comunicat difós a les xarxes, Tsunami assegura que “es donen per assolides les tres jornades de protesta avui a les 8h del matí” i avisa que “a partir d’aquest moment la xarxa internacional de Tsunami preparà noves accions”. També assegura que “l’Estat espanyol no podrà tenir estabilitat fins que dialogui amb els representants polítics”.

“Donem l’objectiu per assolit a l’AP-7 per tancar la mobilització prevista aquests tres dies”, ha assegurat en un altre tuit d’aquest dimecres al matí.

Barricades i trets a Salt

Malgrat la desconvocatòria de la vaga, unes 200 persones s’han mantingut concentrades a l’AP-7 fins que passades les 10h han arribat els Mossos i la Policia Nacional. amb un fort desplegament, amb una vintena de furgonetes policials. Els concentrats han marxat, tot just després que s’hagués fet una assemblea en què s’havia decidit mantenir el tall.

Durant el desplegament de la policia, alguns concentrats han tirat ampolles i pedres i altres objectes a la línia policial, que ha respost amb bales de foam.

L’autopista ha quedat plena de pneumàtics cremant, arbres, vidres i ferros clavats a la calçada. Això dificultarà la neteja de la vida, que es pot allargar unes hores. Una grua ha començat a retirar el arbres que els manifestants van serrar per formar barricades.

Alguns dels manifestants que han abandonat l’AP-7 han fet barricades al carrer major de Salt, on els Mossos d’Esquadra han començat a disparar bales de foam, sense identificació a l’uniforme. També han arribat reforços de la Policia Nacional.

Alguns manifestants han tirat contenidors al mig del carrer, acció que ha estat recriminada per d’altres, que els han tornat a col·locar al seu lloc.

Després de disparar diversos projectils i haver-se dispersat els manifestants, els Mossos han començat un desplegament pels carrers de Salt.

Neteja autopista

Pocs moments després del desallotjament de l’AP-7 per part de la policia, els equips de neteja han començat la tasca per treure els arbres i altres objectes de les barricades instal·lades enmig de la via. I al cap de poc temps, ja han obert un carril per desbloquejar l’autopista, fent passar els cotxes que estaven atrapats..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Senat admet a tràmit la llei d’amnistia malgrat l’informe d’inconstitucionalitat dels lletrats

barcelona
àsia

Hong Kong aprova una nova llei de seguretat que augmentarà la repressió

barcelona
política

Catalunya en Comú obre les primàries en què Albiach repetirà

barcelona
POLÍTICA

Tarifa plana, la resposta del govern de Pineda a la pujada del 25% de l’IBI

PINEDA DE MAR
política

Ajornada per falta d’acord la reunió de la comissió d’investigació del 17-A

barcelona
política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona
Reportatge

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA