Política

Borràs, sobre la reunió de dimarts amb el PSOE: “És un gest de ‘fair play’ que no s’havia produït fins ara”

La portaveu de JxCat descarta cap suport a canvi d’ofertes com ampliar l’Estatut: “No estem parlant de tenir més autonomia, la situació és molt més greu”

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha valorat en positiu la reunió de dimarts vinent, 3 de desembre, amb el PSOE per parlar sobre la investidura. “Es presenta amb la normalitat d’una ronda de contactes d’algú que vol ser president del govern espanyol. Hi donem una certa rellevància perquè fins ara no se’ns havia cridat”, ha comentat Borràs aquest diumenge als micròfons de RAC1.

“Es tracta d’un gest de fair play o de mínima cortesia parlamentària que no s’havia produït fins ara. Veuré de seguida si la reunió de dimarts ha de servir d’alguna cosa o és només cosmètica”, ha reblat la portaveu de JxCat.

En paral·lel, Borràs ha descartat cap suport al PSOE a canvi d’ofertes com ampliar l’Estatut -una de les propostes dels socialistes a ERC, segons El País-. “No estem parlant de tenir més autonomia, de tenir una carretera o un tren. La situació és molt més greu”, ha volgut deixar clar la portaveu de JxCat.

Borràs també ha demanat la implicació d’un mediador internacional per abordar la relació entre Catalunya i Espanya, ja que es tracta d’un conflicte que apel·la directament als drets humans.

“El diàleg es va trencar quan va aparèixer la figura d’un relator. És imprescindible una mediació internacional per resoldre el conflicte, que és de drets humans”, ha insistit la portaveu de JxCat al Congrés.

“A Catalunya hi ha un conflicte polític que bloqueja l’estat espanyol i prefereixen autobloquejar-se abans que parlar d’aquest conflicte”, ha reflexionat en veu alta Borràs. Finalment, la portaveu de JxCat ha volgut defensar la seva tasca al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes i ha negat cap irregularitat.

“Estic molt satisfeta de la meva gestió. Hi ha una voluntat molt gran d’acabar amb tots els que representem una dissidència per a l’estat espanyol”, ha conclòs Borràs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona