Política

La CUP renova el secretariat amb un 69% de suports

Dayana Santiago i Anna Saliente encapçalen la llista conjunta del nou equip executiu

Hi ha participat un 38% de la militància en unes eleccions telemàtiques i secretes

La CUP va renovar ahir el secretariat nacional amb l’aval d’un 69% de la militància en un procés en què només va participar un 38,38% del cens. Entre dimecres i divendres passats els militants de la formació anticapitalista van escollir de manera telemàtica i secreta les quinze persones que formaran part del nou equip executiu. Aquest és l’òrgan que coordina la gestió política de l’organització, desenvolupa i executa la línia política i els acords a les assemblees nacionals i als consells polítics. L’integren 15 militants, 11 dels quals són escollits a través de candidatures col·lectives i quatre, a través de candidatures individuals.

Dayana Santiago –exregidora i portaveu de la CUP a Deltebre– i Anna Saliente –que va ser cap de llista a les eleccions municipals a Barcelona el 26 de maig– han encapçalat la llista conjunta de la formació anticapitalista. Aquesta candidatura tenia 11 membres, i a més de Santiago i Saliente hi constaven noms com ara els de Maria Rovira, Laia Santís. Sílvia Pagès i José Juan Almansa. Els altres quatre membres del secretariat –Aitor Blanc, Sylvia Barragán, Fabià Díaz-Cortés i Hugo Alvira– es van presentar de manera individual.

La renovació del secretariat nacional va començar eb l’assemblea nacional celebrada el 14 de juliol passat a Celrà, amb la creació de l’Equip 50/60, encarregat d’elaborar una candidatura conjunta i quatre candidatures individuals per presentar-se a les eleccions internes de l’equip executiu. El nou secretariat es constituirà avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia