Política

Sarrià aprova un pressupost de 5,1 milions per al 2020

Volen eliminar barreres arquitectòniques, fer un estudi per a la construcció d’un centre de dia i ampliar el carril bici

L’equip de govern de Sarrià de Ter (ERC) va presentar en el ple de dimecres passat la proposta del pressupost municipal per al 2020. Els comptes es van aprovar amb els vots a favor dels republicans, així com de dos dels quatre grups de l’oposició: el PAS i JxSarrià. Els dos representants del PSC es van abstenir i la regidora de Ciutadans hi va votar en contra. En concret, el pressupost per a l’any vinent puja a 5.117.900 euros (és un 11,66% més elevat que el d’aquest 2019, que és de 4.583.500).

ERC destaca que la coincidència d’alguns objectius amb el PAS els ha portat a acordar un pacte amb diverses accions que serien desplegades en els pròxims dos anys (a la meitat del mandat se’n revisarà el compliment). Alguns dels propòsits són la contractació d’un tècnic de joventut, la implantació de semàfors intel·ligents o l’ampliació de la xarxa de carrils bici. Paral·lelament, els republicans subratllen que també defensen punts en comú amb JxSarrià, com ara l’eliminació de barreres arquitectòniques. La iniciativa inclou la rebaixa de passos de vianants elevats i el canvi d’ubicació dels pals de llum que hi ha a sobre les voreres.

Es té la intenció, a més, d’iniciar un estudi per a la construcció d’un centre de dia al municipi. Un equipament, segons ERC, que “es preveu a llarg termini, tant pel cost com per la durada de la seva execució”. L’alcalde, Narcís Fajula, hi afegeix que se substituiran els llums dels fanals per leds, es rehabilitarà l’edifici Rafael Masó, es continuarà la millora i la preservació de les zones verdes, es tirarà endavant el pla de mobilitat i seguretat (que, entre altres coses, planteja que un tram del carrer Joan Fuster sigui de direcció única) i es seguirà reformant l’espai d’arts escèniques El Centre. A la part de dalt s’hi col·locaran parets movibles que permetin crear espais polivalents i hi anirà un local per al jovent. I, amb posterioritat, es refarà la sala gran del teatre, que ha quedat envellida i cal millorar-hi l’acústica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia