Política

El Parlament demana l’alliberament immediat i l’arxivament de la causa contra els detinguts el 23-S

El ple aprova una resolució en la que exigeix que s’investiguin les “possibles situacions de vulneracions de drets fonamentals”

El text condemna la politització i opacitat de l’Audiencia Nacional i reprova les filtracions del sumari

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres una resolució on demana l’alliberament dels activistes empresonats en l’anomenada operació Judes contra els Comitès de Defensa de la República (CDR).

D’acord amb el text aprovat, el Parlament reclama l’“alliberament immediat” dels set detinguts que continuen a la presó així com l’arxivament de la causa contra ells i contra dues persones més, que van ser alliberades el mateix dia però encara no saben “si els cridaran a declarar ni quan”. La resolució exigeixi el trasllat dels presos a centres penitenciaris catalans fins que no es produeixi l’alliberament, que “s’acabi amb el règim d’aïllament” de qualsevol d’ells i que puguin saber “els fets dels que són acusats”

La cambra vol que s’investiguin les “possibles situacions de vulneracions de drets fonamentals i manca de garanties processals”. En la mateixa línia, reivindica que “organismes, entitats o institucions internacionals i entitats de l’àmbit dels drets humans s’impliquin en la investigació de vulneració de drets que han patit els empresonats”.

La resolució condemna “la politització i opacitat de l’Audiencia Nacional”, a la qual acusa de no respectar “els principis és essencials de l’ordenament jurídic, com el dret al jutge natural o a la imparcialitat”. El Parlament recorda que aquesta instància judicial espanyola ha estat “condemnada en diverses ocasions” pel Tribunal Europeu de Drets Humans “per no respectar els drets fonamentals”. A més, “denuncia i reprova” les filtracions del sumari dels CDR i la “criminalització pública” dels detinguts.

En aquest context, lamenta la “instrumentalització del delicte de terrorisme amb finalitats polítiques” i la “criminalització del dret a la protesta i l’exercici legítim de la dissidència política”.

Finalment, el Parlament denuncia les “nombroses irregularitats i coaccions que han patit les famílies i els advocats” durant les detencions i mostra la “solidaritat amb els presos i les seves famílies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona