Política

El fiscal vol arxivar gran part de causes contra policies l’1-O

Sosté que l’actuació dels agents a les escoles de Barcelona va ser “legítima” i vol que només s’enviï a judici sis agents

La fiscalia de Barcelona ha demanat al jutjat d’instrucció 7 de Barcelona, que investiga excessos de la policia espanyola a 27 escoles de Barcelona, on va actuar per aturar l’1-O, que arxivi la majoria de les peces, amb uns cinquanta antiavalots i caps investigats, i que només enviï a judici sis agents per delictes de lesions lleus en la seva actuació a les escoles Mediterrània, Pau Claris, Àgora i Dolors Monserdà. A més, sol·licita al jutge que mantingui oberta la investigació contra Roger Español, que va perdre la visió d’un ull per un impacte de pilota de goma, per atemptat a l’autoritat, i que s’aclareixi l’escopeter que va malferir-lo.

El fiscal del cas sosté, en 62 planes, que l’actuació dels antiavalots espanyols l’1-O va ser “legítima”, tot reproduint arguments del Tribunal Suprem en la sentència contra els independentistes catalans. També valida les càrregues dels agents, tot culpant la “passivitat” dels agents dels Mossos i el seu dispositiu, que el Suprem va qualificar d’“aparent compliment” de les ordres de la magistrada del TSJC d’aturar l’1-O. El fiscal també replica al jutge Francesc Miralles, que en la jornada de l’1-O no hi havia un conflicte de legitimitats, com ell sostenia, entre complir l’ordre judicial per part dels policies i la llibertat d’expressió dels ciutadans. “Els ciutadans no n’estàvem emparats perquè es van concentrar a les portes de les escoles per avortar un mandat judicial”, afirma el fiscal.

Així, només vol dur a judici sis agents: un per un cop de defensa a l’escola Mediterrània; tres agents al Pau Claris: un per haver llançat un veí per l’escala, un altre per cops a la cara i un tercer per la famosa puntada de peu saltant per l’escala; a l’escola Àgora, un agent per un cop de peu, i a l’escola Monserdà, un per lesions amb la defensa.

LA XIFRA

50
antiavalots
i caps de la policia espanyola, investiga un jutjat de Barcelona per les càrregues policials l’1-O.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona