Política

Òmnium, contra la justícia “delirant” pel cas de Torra

L’entitat celebra la seva assemblea fent costat al president

Crida els partits a reaccionar de forma unitària

Òmnium Cultural va reunir ahir els seus socis en una assemblea multitudinària celebrada a l’Aliança del Poblenou, una vegada més sota el signe de l’absència forçada del seu president, Jordi Cuixart, i amb un clar missatge polític de suport al president de la Generalitat, Quim Torra, i en contra de l’actuació de la justícia espanyola.

El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, va ser l’encarregat de llegir un comunicat redactat a cavall de les notícies que es van anar produint al llarg del dia d’ahir, totes elles en la línia d’ajustar encara més el cinturó de la repressió contra els líders independentistes, i en el qual va destacar un atac directe al Tribunal Suprem, l’actuació del qual es va qualificar de “delirant”.

Amb tota la junta directiva de l’entitat fent-li costat, Mauri va refermar una vegada més el compromís d’Òmnium amb les institucions catalanes i va subratllar que és “imprescindible” blindar la figura del president de la Generalitat. Per aquest motiu va celebrar la reacció unitària que van tenir ahir els partits polítics després de saber que el Tribunal Suprem donava per bona la resolució de la Junta Electoral Central de suspendre el diputat Torra.

El manifest llegit per Mauri també és un toc d’atenció al nou govern de Pedro Sánchez sorgit gràcies al suport d’ERC. Com un avís per a navegants cal llegir el paràgraf del manifest on des d’Òmnium es recorda a Sánchez que “haurà de demostrar que vol estar dins la legalitat internacional, perquè fins ara demostra que no ho ha fet”, en relació amb la sentència europea que dona la raó a Oriol Junqueras per aconseguir ser diputat al Parlament Europeu.

Des d’Òmnium també es retreu al president del govern espanyol que hagi tornat a confiar el Ministeri de l’Interior a Fernando Grande-Marlaska, de qui es recorda que és un dels impulsors del fals relat de terrorisme contra els CDR. En fer aquesta referència, la platea de l’Aliança va aplaudir els dos membres dels CDR que van sortir ahir de la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia