Política

La quota fixa de l’aigua puja del 35% a Cassà

L’alcalde va remarcar que l’augment progressiu no afecta el tram majoritari

El ple de Cassà de la Selva va aprovar ahir les noves tarifes de l’aigua, que s’incrementen del 35% en la part fixa i en diferents percentatges segons el consum en la variable. L’empresa que presta els serveis d’abastament d’aigua a Cassà de la Selva, Aqualia, justifica aquest increment per poder absorbir l’increment del cost de la compra d’aigua del Consorci Costa Brava, que ja es va incrementar els mesos de juliol del 2017, el 2018 i el 2019, però que no es va traslladar a la tarifa que paguen els veïns. “Hem de regularitzar els preus perquè des de fa cinc anys que no s’apugen; sinó ho fem, el 2022, quan s’acabarà la licitació, haurem d’abonar i amortitzar aquests imports”, va assenyalar l’alcalde, Robert Mundet, que va explicar que, a banda de la quota fixa del servei, que s’apuja del 35%, bona part de l’increment s’aplicarà per diferents trams segons metres cúbics consumits. El primer tram, fins a 24 metres cúbics per trimestre, que segons Mundet “és el bàsic i afecta a la majoria de la població”, no s’apuja. El segon tram s’incrementa del 5%; el tercer tram, del 7%, i el quart bloc, del 15%. També es justifica l’increment per als majors costos imposats pels nous tractaments i les noves analítiques, que per normativa cal fer. D’altra banda, l’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, va anunciar que amb la concessionària Aqualia també han renovat el conveni del fons d’emergència social en cas de problemes de pagament en el rebut.

ERC denuncia l’increment “desmesurat”

Esquerra de Cassà, que va votar en contra dels increments en el rebut de l’aigua, va denunciar que són “desmesurats” i que es fan en base uns càlculs fets únicament per l’empresa concessionària, sense que hagin estat contrastats. Esquerra destaca que, a més, això es produeix “just els últims tres anys de la concessió del servei de l’aigua”. Els republicans van recordar que el 2017 es va encarregar una auditoria de costos de la companyia que no va obtenir resultats concloents “perquè la mateixa companyia no va facilitar les dades necessàries”. Per Esquerra, “en un aspecte tant sensible com un bé de primera necessitat, cal fer les coses amb rigor i contrastant els números”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona