Política

El TSJC fixa a l’abril el judici a l’anterior mesa del Parlament

La vista per desobediència contra quatre membres de JxSí i Mireia Boya (CUP) es va ajornar el mes de novembre

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat per als dies 23, 24 i 28 d’abril la nova data per a l’inici del judici per desobediència als membres sobiranistes de la mesa del Parlament en l’etapa de la presidenta Carme Forcadell: Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó, Ramona Barrufet i Anna Simó, tots de JxSí. També ha citat l’exdiputada de la CUP Mireia Boya. La vista s’havia ajornat dues vegades el novembre passat, primer perquè a alguns lletrats de la defensa els coincidia amb altres judicis i, posteriorment, perquè un altre dels encausats, Joan Josep Nuet, va obtenir la condició d’aforat perquè va ser elegit com a diputat d’ERC al Congrés.

Els exmembres de la mesa estan acusats de desobediència per permetre la tramitació de la llei de referèndum i de la llei de transitorietat nacional, aprovades pel Parlament els dies 6 i 7 de setembre de 2017 i després suspeses pel Constitucional, mentre que Boya ho està per haver presentat la proposició de llei de transitorietat. La fiscalia els demana fins a un any i vuit mesos d’inhabilitació i una multa de 100 euros diaris durant 10 mesos.

LA DATA

23.04.20
Començarà
el judici contra els exmembres de la mesa i Mireia Boya, que es prolongarà els dies 24 i 28 d’abril.

La fiscalia vol que sigui el Suprem qui jutgi Nuet

La fiscalia ha presentat un escrit en què defensa que és el Tribunal Suprem(TS) qui ha de jutjar el llavors secretari de la mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, perquè ara és diputat al Congrés per ERC. El TSJC va demanar dividir el judici contra la mesa perquè va considerar que no tenia competències per jutjar-lo malgrat que el mateix Nuet, que aleshores era membre de Catalunya Si que Es Pot, va demanar de mantenir la seva causa en aquest tribunal. El ministeri fiscal explica que va ser el TS qui va obrir el judici oral contra Nuet i que precisament es va quedar la part dels consellers perquè alguns d’ells van ser elegits diputats o senadors. En el seu escrit també consideren que tampoc cal sol·licitar el suplicatori de Congrés, perquè no es tracta d’una autorització per processar Nuet, sinó del judici d’un procés que ja està instruït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez continua

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona