Política

Riera: “El govern espanyol va al diàleg amb la pistola sobre la taula”

El diputat de la CUP diu que no hi ha un escenari de resolució perquè continua la “repressió i la violència”

El diputat de la CUP Carles Riera ha afirmat que el govern espanyol “va al diàleg amb la pistola sobre la taula” en referència a “l’amenaça de la repressió”.

“Quan hi ha una veritable resolució d’un conflicte, les pistoles i les amenaces de l’abús de la violència es retiren”, ha afegit Riera en una entrevista a Ràdio 4 per després concloure que ara no hi ha un escenari de resolució perquè continua la “repressió i la violència”.

En aquest sentit, ha dit que l’estat espanyol continua “amb tots els dispositius de l’exercici de la seva violència sobre la taula” i que això condiciona la reunió d’avui entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra.

La CUP no espera res de la trobada entre presidents i de la taula de diàleg entre governs ja que considera que negar la negociació sobre autodeterminació i amnistia suposa “tancar la porta a la resolució del conflicte”. I és que, segons Riera, la situació actual és “d’atzucac i bloqueig”.

Pel que fa als pactes postelectorals, Riera ha avisat que és “molt difícil amb les condicions actuals” que la CUP torni a facilitar un govern JxCat-ERC com ho va fer abstenint-se a la investidura de Torra.

Tot i així, ha manifestat que estan disposats a assumir “totes les responsabilitats” si és per aplicar un programa basat en l’exercici “real” de l’autodeterminació.

Riera s’ha mostrat crític amb la tàctica d’ERC que, segons ha dit, està basada en desescalar el conflicte, renunciar a la desobediència, desmobilitzar el carrer i posar totes les esperances en el diàleg amb l’Estat.

Però també ha apuntat que l’estratègia de JxCat té molt de simbolisme però que a la pràctica política, no és massa diferent a la d’ERC. Segons Riera, Torra hauria de votar com a diputat i generar conflicte ja que va dir que no renunciaria al seu escó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona