Política

El Parlament aprova per unanimitat crear una comissió d’estudi de la seguretat de la petroquímica de Tarragona

La cambra dona llum verda a la proposta de resolució conjunta de tots els grups parlamentaris

L’alcalde Pau Ricomà demana celeritat: “Calen respostes ràpides”

El Parlament ha aprovat per unanimitat aquest dijous al matí crear una comissió d’estudi de la seguretat de la petroquímica de Tarragona. El ple ha donat llum verda a la proposta de resolució conjunta de tots els grups, per investigar l’explosió del 14 de gener a l’empresa IQOXE, a la Canonja (Tarragonès). Durant el debat, el diputat de Cs Matías Alonso ha defensat l’aprovació de la resolució del seu grup argumentant que els tarragonins demanen seguretat i respostes. La resta de grups i subgrups han coincidit en la importància de tirar endavant la comissió d’estudi, tant per esbrinar les causes i les conseqüències de l’accident, com per trobar solucions per evitar que n’hi pugui haver més.

Alonso també ha reclamat seguretat per evitar que es puguin produir més accidents com el del 14 de gener, i respostes que surtin de la comissió i de les investigacions judicials derivades de l’accident. Per la seva banda, Carles Castillo (PSC-Units) ha constatat que només l’atzar va evitar que les conseqüències fossin “catastròfiques”.

La diputada d’ERC Raquel Sans, en el mateix sentit, ha apuntat que la mort d’una persona aliena a la indústria suposa “un canvi de paradigma”. “No hem d’oblidar que les conseqüències haguessin pogut ser molt pitjors”, ha subratllat. Teresa Pallarès (JxCat) ha reclamar que es treballi des del rigor, la responsabilitat i la transparència per donar resposta a la població, alhora que ha defensat la gestió del Govern durant la situació a la Canonja.

El diputat del PP català Daniel Serrano ha opinat que caldrà veure si se n’han de derivar responsabilitats penals. La diputada de CatECP Yolanda López ha subratllat que la comissió d’estudi, a banda d’aclarir què va passar el 14 de gener, també ha d’aportar solucions perquè veïns i treballadors de Tarragona deixin de tenir “angoixa diària” davant la “falta de transparència i desconfiança” per viure al costat de la petroquímica.

El parlamentari Vidal Aragonès (CUP-CC) ha reclamat que les compareixences de la comissió d’estudi es facin, majoritàriament, al Camp de Tarragona. La Mesa hauria d’avalar aquesta proposta. Al ple hi han assistit alcaldes de la zona.

L’alcalde de Tarragona es mostra satisfet

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha demanat celeritat a la comissió d’estudi del Parlament sobre l’explosió de la petroquímica IQOXE a la Canonja (Tarragonès), el 14 de gener. En declaracions a la premsa aquest dijous al matí als passadissos de la cambra, Ricomà (ERC) s’ha mostrat “satisfet” després que el ple hagi aprovat la creació d’aquesta comissió. “Calen respostes ràpides”, i “s’ha de fer el més aviat possible”, ha reclamat l’alcalde, preguntat per si confia que la comissió enllesteixi les tasques abans que es dissolgui la cambra, a les portes d’unes noves eleccions. Ricomà ha insistit que el tema “no es pot allargar” perquè afecta la gestió d’emergències.

Ricomà també ha subratllat que la gent necessita “respostes ràpides”, i que espera “claredat” d’una comissió d’estudi que vol que arribi “fins al final”. L’alcalde també ha reclamat als grups parlamentaris que “no es tirin els plats pel cap” en aquesta comissió. Així mateix, Ricomà ha dit que està “segur” que tots els partits incorporaran mesures en aquest àmbit als seus programes electorals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona