Política

Marta Pascal deixa l’escó al Senat

L’excoordinadora del PDeCAT pren la decisió “per voluntat pròpia” i creu que fa “el que toca” per “coherència”

L’excoordinadora del PDECAT Marta Pascal deixarà l’escó al Senat després del pròxim ple. Segons ha explicat en una entrevista a TV3, Pascal ja va comunicar diumenge la seva decisió al president de la formació, David Bonvehí, i aquest dilluns ho ha fet amb Artur Mas, Carles Puigdemont i Josep Lluís Cleries, que exerceix de portaveu a la cambra alta. “Crec que faig el que toca”, ha manifestat Pascal, que ha dit que pren aquesta decisió “per voluntat pròpia” i seguint la seva “coherència i principis”. Amb tot, ha dit que, per ara, no té sobre la taula desvincular-se de la formació.

Pascal, que va ser elegida senadora per designació autonòmica pel Parlament, ha dit que encara exercirà com a senadora en el pròxim ple per a no deixar el grup amb “un efectiu menys”.

L’excoordinadora ha admès que mentre ella vivia les diferències de posicionament com a “pluralitat”, internament s’ha vist com a “dissidència”. “No puc seguir posant veu al meu escó com a JxCat al Senat quan tinc aquesta discrepància”, ha argumentat. Pascal ha explicat que diumenge va tenir una conversa “llarga” amb Bonvehí i que aquest dilluns al matí, per missatge, també ho ha fet saber a Mas, Puigdemont i Cleries. De fet, Pascal ja va traslladar a Puigdemont, en la trobada de la setmana passada a Waterloo, que “hi donava voltes”.

“Per mi la política és més que un càrrec institucional”, ha defensat l’encara senadora, que diu que no es veu en cap altra tradició política. En ple procés d’endreça de l’espai postconvergent, Pascal defensa un “sobiranisme pragmàtic” i “tranquil”. “Quan veig que el nostre company de viatge és més la CUP que forces polítiques que puguin defensar un espai social liberal, em preocupo”, ha dit Pascal, que tem estar al costat d’aquells que “volen pujar impostos” o que “aproven el decret de concertada que posa en perill l’elecció dels pares”. “Si existís un PNB a Catalunya, jo el votaria”, ha resumit Pascal, que creu que aquest “ha de ser el camí”.

Pascal també ha demanat que ningú busqui treure “rèdit electoral” de la taula de diàleg que ha de constituir-se dimecres entre governs. Ha dit que hi té “moltes esperances dipositades”, tot i que creu que d’aquesta primera trobada no se n’aconseguirà “res concret”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona