Política

Buch està convençut que l’Estat decretarà un confinament més dur

El conseller d’Interior diu que el Govern prepara un nou informe al respecte

Apunta que Catalunya intenta sempre anar “un pas per davant”

El conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha mostrat convençut que l’Estat acabarà decretant un confinament més dur, com reclama Catalunya. “Estem demanant el que fa Àustria, França o Alemanya. La corba és exponencial, les decisions s’han de prendre ja”, ha indicat a Ràdio 4, tot apuntant que el Govern ha preparat un segon informe d’experts demanant de nou a l’Estat el confinament generalitzat. “Estic convençut que l’Estat prendrà aquesta decisió dràstica, però totes aquestes hores que estan passant de subordinació al govern són hores que perdem i s’està propagant la malaltia”, ha conclòs. Ha insistit que no és necessari desplegar l’exèrcit aquí, i ha remarcat que Catalunya té voluntat d’autogovern i intenta sempre anar “un pas per davant”.

Ha posat d’exemple l’existència d’un pla de Protecció Civil per a malalties infeccioses, que altres territoris no tenen. “No estic fent cap crítica a ningú”, ha aclarit.

Sobre les mascaretes que s’estan intervenint per part del govern espanyol, ha indicat que des de la Generalitat tenen la responsabilitat d’equipar amb el material necessari els seus treballadors públics, i ara mateix no el tenen.

En preguntar-li per un descens de la delinqüència fruit del confinament, ha constatat que és evident que ja s’està produint, ja que el delicte més freqüent és el furt, “i si no hi ha gent no es pot furtar”. A això li ha sumat que tothom està a casa, el que fa baixar els robatoris en domicilis. Ara bé, ha indicat que hi ha altres delictes que estan apareixent, com els dels falsos metges que intenten estafar la ciutadania al seu domicili, o estafes via aplicacions de mòbil. “L’activitat delictiva ara mateix ens està baixant, però també és cert que està virant cap a altres activitats. Es busca la manera de continuar delinquint”, ha resumit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona