Política

Torra: “Hem de triar entre vida o economia”

El president de la Generalitat avala la pròrroga d’estat d’alarma: “Jo no m’hi he oposat, s’ha de fer”

Quim Torra demana a Pedro Sánchez que suspengui la regla de despesa i apliqui mesures socials

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha centrat la seva compareixença telemàtica amb el president espanyol, Pedro Sánchez, i la resta de presidents autonòmics en reiterar la necessitat del confinament total: “Hem de triar entre vida o economia”.

I, precisament per això, Torra ha avalat la pròrroga d’estat d’alarma anunciada avui pel govern espanyol i ha demanat a ERC i JxCat que hi votin a favor al Congrés: “No m’hi he oposat, s’ha de fer”.

“Em sembla bé tot el que signifiqui avançar en la lluita contra el coronavirus”, ha subratllat Torra, que malgrat això ha lamentat que Sánchez no hagi “resolt ni respost” les peticions de la Generalitat pel confinament total.

Segons ha explicat, Sánchez s’ha limitat a dir que estudiarà en quins sectors es podrien decretar més restriccions. “Cap retret, al costat estenent la mà”, ha afirmat Torra, que en tot cas ha desitjat que el “confinament total”, en què només es permet el desplaçament per treball de sectors sanitaris, alimentació i altres essencials, “s’autoimposi”.

El cap del Govern ha apuntat que almenys quatre presidents autonòmics han exposat a Sánchez la necessitat del confinament total -amb excepció dels serveis essencials-, i que el cap d’una altra autonomia també ha demanat el tancament de ports i aeroports.

Aquests posicionaments donen “força” a la Generalitat, segons ha defensat Torra, després de “tantes acusacions” per voler-se avançar a les mesures per afrontar la crisi sanitària.

Durant la reunió, el president de la Generalitat ha demanat al president espanyol que se suspengui la regla de despesa, i apliqui un paquet de mesures socials davant la crisi del coronavirus.

Quim Torra també ha anunciat que el Govern aprovarà en les properes hores una resolució per establir que, en totes les empreses, la distància mínima exigible entre treballadors i usuaris sigui de 1,5 metres -amb les excepcions del personal sanitari, serveis socials i forces de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona