Política

Junqueras insta Sánchez a escollir entre Cs o ERC i la majoria de la investidura

El president dels republicans creu que Torra ha de convocar eleccions abans que la justícia activi el rellotge

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha avisat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha de triar entre Cs o ERC i la majoria de la investidura després que el govern espanyol hagi pactat amb el partit taronja la pròrroga de l’estat d’alarma. En una entrevista per escrit a Ràdio 4, Junqueras considera que ara és moment de salvar vides però ha afegit que en el moment de la reconstrucció social caldrà passar per les urnes. I sobre aquesta qüestió, creu que el president de la Generalitat, Quim Torra, hauria de convocar eleccions al Parlament abans que la justícia el pugui inhabilitar i activar així el rellotge dels comicis. A més, considera que la data de les eleccions ha de ser consensuada amb ERC.

“És evident que el PSOE ha de decidir si es llança als braços de Cs o si vol mantenir les majories de la investidura. Està clar que està en les seves mans, però no pot continuar com fins ara. No es pot seguir imposant les decisions per por a Vox”, ha afirmat Junqueras en l’entrevista.

El líder d’ERC critica la gestió del govern espanyol de la crisi pel coronavirus i hi veu un “nacionalisme desfermat”. En aquest context, considera que la recentralització de competències ha estat un “error” i una “oportunitat perduda” per l’Estat.

Pel que fa a la legislatura espanyola, el líder d’ERC recorda a Sánchez que els republicans només tenen un acord amb el PSOE d’investidura per a una taula de negociació i, per tant, que si aquesta no reprèn el diàleg, “s’acaba la legislatura”.

En relació a les eleccions a Catalunya, defensa que ha de ser Torra qui les convoqui abans que el Tribunal Suprem emeti una sentència ferma sobre la seva possible inhabilitació. Segons Junqueras, la data dels comicis ha de ser consensuada amb ERC perquè és “el més lògic i responsable”.

També reconeix diferències amb JxCat i es refereix a la darrera picabaralla entre el vicepresident del Parlament, Josep Costa (JxCat), i el president del Parlament, el republicà Roger Torrent. Segons Junqueras, es va produir un silenci massa llarg davant les crítiques de Costa a Torrent.

Junqueras diu que en els últims mesos no ha parlat amb Carles Puigdemont i argumenta que des de la presó és molt difícil la comunicació amb l’exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona