Política

ERC emplaça JxCat a “consensuar” el calendari electoral català per evitar una “interferència” del Suprem

Vilalta demana intensificar els contactes per “compartir” els diferents escenaris de futur

Avalaria que Guanyem Badalona i el PSC compartissin l’alcaldia de la ciutat

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha emplaçat JxCat “consensuar” el calendari electoral de Catalunya per “planificar-lo” conjuntament. En roda de premsa, Vilalta s’ha mostrat partidària d’acordar el calendari per no permetre que el Tribunal Suprem (TS) “interfereixi” amb la política catalana amb la sentència definitiva de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. La portaveu republicana ha demanat “intensificar els contactes” per poder compartir “els escenaris de futur”. Vilalta ha apuntat que la prioritat del moment és superar la crisi derivada de la Covid-19 i ajudar els ciutadans i les empreses però ha dit que cal acompanyar-ho d’un “consens” amb el calendari electoral.

Des d’ERC han constatat que en un moment on cal definir les bases per la reconstrucció després de la pandèmia, cal que la decisió de quan es convoquen eleccions a Catalunya estigui a mans del Govern, formacions i institucions. Vilalta ha considerat que cal consensuar-la perquè amb “acord” es pot ser més “fort” i donar “seguretat” al país.

Els republicans, però, han evitat concretar en quina data o termini preferirien unes eleccions. Han recordat que és competència del president Quim Torra decidir-ho i que seria “injust” i “contradictori” reclamar una data i un calendari concret. Han recordat que actualment hi ha molts “escenaris oberts” i que el que s’ha de fer és “seure i parlar” entre els partits que donen suport al Govern. “Hem de prioritzat la superació de la ciris i evitar que els tribunals espanyols interfereixin en la vida política de Catalunya”, ha insistit.

Badalona

D’altra banda, Vilalta ha afirmat que els republicans avalaran els acords per la governabilitat de Badalona que arribin Guanyem Badalona i el PSC. En roda de premsa, preguntada per la possibilitat que Guanyem i els socialistes es reparteixin l’alcaldia al llarg del mandat, Vilalta ha dit que ho avalarien perquè sorgiria d’una acord entre les formacions. La portaveu dels republicans ha celebrat que les formacions d’esquerres badalonines estiguin “parlant” i ha dit que si son capaces de posar-se d’acord “faran possible un govern de progrés”. Vilalta ha demanat “generositat” i “parlar amb tothom” per evitar que Xavier Garcia Albiol (PPC) torni a ser alcalde.

En aquest sentit, Vilalta ha dit que ERC no farà cap “veto” a la possibilitat que hi hagi una alcaldia compartida d’esquerres i que “facilitaran que hi hagi un acord”. També ha fet una crida als comuns perquè se sumin a la majoria per “garantir un govern de progrés”. En qualsevol cas, des d’ERC han tornat a reivindicar que Dolors Sabater pugui ser l’alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona