Política

Trump preveu tenir la vacuna per a finals d’aquest any

El president dels EUA, Donald Trump, es va mostrar confiat ahir a tenir una vacuna per a finals d’aquest any i a poder-la distribuir, ràpidament, a través de l’exèrcit. Trump va fer aquest anunci en la presentació de l’operació Velocitat Endimoniada, amb la qual pensa accelerar tots els processos per tenir la vacuna homologada i a punt al més aviat possible.

Trump va assegurar que el pitjor de la pandèmia, que ha fet ja més de 86.000 morts als Estats Units, ha passat i que, “amb vacuna o sense, hem tornat”.

L’optimisme de Trump, que va afirmar que els EUA no són “egoistes” i col·laboren amb altres països per desenvolupar la vacuna, es va matisar a mesura que els periodistes li demanaven concreció i va arribar a dir que la vacuna podria estar llesta “a principi de l’any vinent”.

Les previsions de Trump topen, però, amb les de bona part dels científics nord-americans, entre els quals Anthony Fauci, el màxim responsable del govern en malalties infeccioses, que preveu tenir la vacuna en un termini de 18 mesos com a mínim.

Tampoc veu clara la tornada ràpida a la normalitat que anuncia Trump l’excap de l’Autoritat de Recerca Biomèdica Avançada i Desenvolupament dels EUA Rick Bright, a qui el president va fer fora del càrrec el mes passat, que ahir va advertir que el país podria enfrontar-se a “l’hivern més fosc de la història moderna” i va remarcar que el país “no està prou preparat” per fer front a la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona