Política

JxCat i ERC avalen la comissió d’investigació sobre les residències però demanen que vagi més enllà i abordi el model

Els grups volen saber quines decisions han impactat en la contenció de la pandèmia durant l’estat d’alarma

Els grups parlamentaris d’ERC i JxCat han presentat esmenes a la proposta de creació d’una comissió d’investigació sobre la gestió de les residències durant la pandèmia de la Covid-19 i aposten per anar més enllà i que es treballi en un nou model de gestió. Després que tota l’oposició hagi forçat la creació d’una comissió parlamentària sobre les residències, JxCat i ERC ha avalat la creació de la comissió i han demanat analitzar les causes que han pogut provocar la pèrdua de vides durant la pandèmia i si s’hagués pogut evitar, les variables que han influït en l’evolució de la pandèmia i les patologies prèvies de les persones afectades. També volen saber quins decisions han impactat en la contenció de la pandèmia durant l’estat d’alarma.

De fet, a les esmenes conjuntes de JxCat i ERC proposen determinar les persones físiques, els responsables polítics i administratius que participen de la titularitat i la gestió de les residències de gent gran i les competències i responsabilitats que li corresponen a cadascú “en cada moment.

En una altra esmena, els grups proposen identificar les causes, tant conjunturals com estructurals, que han generat més “efectes negatius” derivats de la Covid-19 i aquelles que han permès respondre de forma “més positiva”.

També volen que es faci un mapa, cartografia o informe sobre els morts i positius de coronavirus així com les residències més afectades a Catalunya, Espanya i a nivell europeu. En la mateixa línia, volen comparar si s’han produït errors de gestió similars en residències catalanes i d’altres de l’Estat o d’Europa.

A partir de les informacions obtingudes, ERC i JxCat proposen estudiar quines han de ser les bases per canviar el model i la gestió residencial catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona