Política

Cs i el PP, sols en l’atac a l’oficina de Puigdemont

El PP va ser l’únic grup que va donar suport ahir en la comissió d’Afers Institucionals del Parlament a la proposició de resolució de Cs –el PSC es va abstenir– perquè es tanqués el web de l’expresident Carles Puigdemont i se’l sotmetés a una fiscalització extra, ja que pretenia que “en concret” es publiqués cada dia l’agenda dels seus responsables. La moció de Cs, que en paral·lel té presentada una proposició de llei perquè es deroguin totes les assignacions als expresidents, demanava també que totes les oficines retessin comptes al Parlament un cop l’any i hi presentessin un informe sobre les despeses del 2018 i el 2019. La resta de grups va recordar que els expresidents ja compleixen tots els requisits legals d’informació i presenten una memòria anual, que es publica al portal de la transparència, seguint la llei 6/2003 que els regula, a més que se’n pot demanar les compareixences que es vulguin. ERC i JxCat, a més, van recordar que tot just la de Puigdemont és l’oficina que menys despeses va comportarel 2018, l’últim exercici amb dades, amb 13.700 euros, pels 13.900 de la de Pasqual Maragall, els 19.000 d’Artur Mas i els 48.000 de José Montilla (sobretot pel trasllat de la seva seguretat quan exercia de senador). Tot just en una nota ahir, Montilla va dir que renunciarà a la pensió com a expresident quan entri, com va confirmar, a la direcció d’Enagàs.

La CAI d’ahir també va rebutjar, amb els vots independentistes, una moció del PSC que denunciava l’“aparença de doble institucionalitat” legislativa i executiva de l’Assemblea de Càrrecs Electes i el Consell per la República. Els comuns van votar contra el punt que acusava el govern “d’antidemocràtic” per donar-hi suport. La comissió sí que va aprovar les compareixences de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, per donar explicacions sobre la gestió de la Covid-19, el temporal Gloria, les relacions amb l’Aran i el suport financer als ajuntaments, i la del conseller d’Interior, Miquel Buch, amb l’abstenció de JxCat, per explicar-se sobre les notícies del suposat cobrament de sobresous a l’Associació Catalana de Municipis quan la presidia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona