Política

Pacheco reclama a la Generalitat fer reformes fiscals “a qui més té” per tenir més recursos per a l’emergència econòmica

El secretari general de CCOO coincideix “en part” amb la reclamació de Torra a Pedro Sánchez per a Catalunya

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, reclama a la Generalitat que impulsi reformes fiscals “a qui més té” per poder disposar de més recursos a l’hora d’afrontar la crisi econòmica derivada del coronavirus.

Pacheco assegura que cal “fer els deures” i canviar un sistema d’impostos “infrautilitzat a la banda alta”, que comporta que aquells “que més tenen i més guanyen” són també “els qui menys paguen”.

El secretari general assegura que comparteix “en part” la reclamació del president de la Generalitat a Pedro Sánchez sobre el repartiment dels fons destinats a les autonomies per fer front a la Covid-19. Però també creu que el Govern ha d’impulsar mesures pròpies per “reordenar la seva capacitat pressupostària”.

El secretari general de CCOO a Catalunya ha recordat que, des de fa dies, reclamen “educadament” a la Generalitat que deixi “de donar voltes intentant trobar espais de coordinació interdepartamentals” i que, per afrontar la sortida a la crisi econòmica de la Covid-19, dialogui directament amb els actors econòmics i socials.

El secretari general de CCOO a Catalunya també ha dit que, “en part”, comparteix la petició que va fer el president de la Generalitat a l’Estat sobre el fons per a les autonomies (on l’executiu espanyol preveu destinar 16.000 milions d’euros). “És el primer cop que hi haurà un fons per a la recuperació econòmica de l’abast d’aquesta milionada, i evidentment hi ha d’haver mesures per poder discutir-ne el repartiment”, ha admès Pacheco. Aquí ha estat on el secretari general de CCOO ha coincidit parcialment amb Quim Torra, perquè Pacheco creu que s’ha de tenir en compte “el nivell d’afectació dels contagis i com s’ha saturat el sistema sanitari a cada lloc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia