Política

El director del Consell Esportiu, en llibertat

El jutge de l’Hospitalet investiga Eduard Galí per malversació de fons

El jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat va ordenar ahir la llibertat provisional a disposició del jutjat sempre que sigui requerit per al director del Consell Esportiu de l’Hospitalet, Eduard Galí. El director de l’entitat, així com el segon tinent d’alcalde del municipi, Cristian Alcázar (PSC), i el regidor d’Esports, Cristóbal Plaza (PSC), van ser detinguts abans-d’ahir en el marc d’una operació dirigida pel jutge de l’Hospitalet que investiga una trama de presumpte desviament de subvencions públiques, en una causa oberta pels delictes de malversació de cabals públics i falsedat documental que està sota secret de sumari.

Tant Plaza, que és l’actual president de l’entitat i que durant anys va ser el seu director, com Alcázar, que va presidir el Consell anteriorment, van quedar en llibertat amb càrrecs abans-d’ahir mateix després de declarar a la comissaria de la Policía Nacional de la Verneda a Barcelona. De moment, el consistori dirigit per Núria Marín (PSC) no s’ha pronunciat sobre els fets, tot i que ERC, que lidera l’oposició, i altres partits locals han exigit “transparència”.

En concret, el grup municipal d’ERC a l’Hospitalet de Llobregat va demanar ahir a l’alcaldessa socialista que actuï amb “llum i taquígrafs” davant la investigació penal del Consell Esportiu de l’Hospitalet. En un comunicat, el portaveu d’ERC a l’Hospitalet i cap de l’oposició, Antoni Garcia, critica que el consistori “amagués” la detenció del segon tinent d’alcalde, Cristian Alcázar, i el regidor d’Esports, Cristóbal Plaza –tots dos del PSC–, que van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a la policia. El cap de l’oposició subratlla que els delictes que s’investiguen “són prou greus perquè es depurin responsabilitats si es confirmen”.

Així mateix, els republicans, igual que va fer abans-d’ahir el Consell, demanen que la investigació no afecti les activitats d’estiu programades, com ara els casals, que ja tenen 300 preinscripcions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia