Política

Corinna declara que Joan Carles I li va donar 65 milions “per amor”

L’examant de l’emèrit: “El seu tren de vida el finança el contribuent espanyol”

Corinna Larsen, examant de Joan Carles I, va declarar davant la justícia suïssa que els 65 milions d’euros –64,8 concretament– que va rebre de part del pare de Felip VI van ser un regal “per gratitud i amor”, com ja havia explicat el seu advocat el març passat. “Penso que em va oferir aquests diners per gratitud i per amor. És conscient que havia fet molt per ell i que havia estat molt present quan li van anunciar la malaltia. Penso també que se sentia una mica culpable pel que m’havia passat a Mònaco. El 2012, vaig ser segrestada pels serveis secrets espanyols al meu apartament”, va dir davant el fiscal suís Yves Bertossa, en la seva declaració del 19 de desembre del 2018. “Penso que hi ha una última raó: que tenien encara l’esperança de recuperar-me”, hi va afegir Corinna, que així es desvincula de possibles interpretacions sobre blanqueig de diners i que, tenint en compte la seva condició d’imputada, té dret a mentir en defensa seva.

La declaració va ser publicada, ahir, pel diari El País, en un article que se centra en l’emèrit i obvia Felip VI, tot i que figurava com a beneficiari de dues de les fundacions del seu pare investigades per la justícia suïssa. Aquesta segueix el rastre d’una suposada donació de 89,7 milions que va rebre el 2012 Joan Carles I de l’aleshores rei de l’Aràbia Saudita Abdullah bin Abdulaziz al-Saud a través d’un compte al banc suís Mirabaud a Ginebra. Bertossa sospita que podria tractar-se d’un percentatge que el rei saudita hauria reservat a Joan Carles I i la comissionista per haver convençut les futures empreses adjudicatàries espanyoles de l’obra del TAV a la Meca perquè reduïssin el cost en les seves ofertes.

En la declaració, l’alemanya que acompanyava el pare de Felip VI en el safari de Botswana admet que els 64,8 milions procedeixen de l’Aràbia Saudita i diu que no li va sorprendre que l’aleshores cap de l’Estat espanyol acceptés la donació saudita, “quan el seu tren de vida el finança el contribuent espanyol”.

Corinna també va declarar que l’emèrit li va oferir diversos préstecs milionaris per comprar diverses cases. Va crear la societat Siam Partner SA, que va rebre un préstec per part del pare de Felip VI “destinat a adquirir dues cases a Villars” (Suïssa) i va crear també la Riverhouse-Partners per a la comprar d’una casa a Londres, taxada en 5,6 milions d’euros, però en què va invertir 4 milions més en reformes. “És veritat que Joan Carles I va participar en el finançament per la compra d’aquesta casa”, va dir l’examant, que recentment en una programa a Eitb va acusar Felip VI d’haver autoritzat la campanya d’amenaces i coaccions de què és objecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona