Política

Cs i PP porten la regulació dels preus del lloguer al Consell de Garanties Estatutàries i en paralitzen l’aprovació

La votació de la proposició de llei havia de celebrar-se al ple d’aquest divendres

El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha anunciat aquest dijous que presentaran conjuntament amb el PPC una petició de dictamen davant el Consell de Garanties Estatutàries de la proposició de llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge. D’aquesta manera les dues formacions paralitzen l’aprovació de la norma per regular els lloguers prevista per aquest divendres després que el ple aprovés aquest dimarts tramitar-la per lectura única. Carrizosa ha alertat que el projecte de llei és un “fake” i que és “il·legal”, mentre que el diputat del PPC Santi Rodríguez ha constatat que aborda una temàtica que no és competència de la Generalitat.

Carrizosa ha assegurat que la proposició de llei no es tramitarà al ple d’aquest divendres i ha criticat el “populisme” i l’”engany” de CatECP, un dels grups que ha liderat la iniciativa, per presentar el projecte abans d’unes possibles eleccions catalanes.

Amb tot, Carrizosa ha recordat que el Consell de Garanties Estatutàries ja es va oposar al decret que el Govern va presentar en la mateixa direcció fa un any. Per això, s’ha mostrat “absolutament confiat” que els tornarà a donar la raó.

La formació liberal ha animat els comuns a presentar una llei de regulació dels lloguers al Congrés i ha dit que el Govern ha d’incentivar l’oferta pública d’habitatge.

El diputat del PPC Santi Rodríguez ha recordat que el Consell de Garanties Estatutàries ja va alertar que una quinzena d’articles del decret del Govern incomplien l’Estatut i la Constitució.

També ha explicat que l’Agència Catalana de la Competència va sentenciar que no era una eina “adequada” aquesta norma i que podria ocasionar un efecte contrari.

En concret ha parlat d’un possible increment de preus dels lloguers més baixos, una reducció de l’oferta al mercat de lloguer o que els propietaris facin menys reformes. El popular ha criticat JxCat per no ser “prou sensible” amb el respecte a la propietat privada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona