Política

Junqueras: “Ens volen tancar a la presó tan aviat com puguin”

El president d’ERC desitja que el centredreta independentista s’organitzi definitivament i afirma que ERC fa temps que està organitzada

“La presó forma part de la llibertat col·lectiva”, assegura

El president d’ERC, Oriol Junqueras, es va mostrar durant una trobada amb diputats i alcaldes gironins de la formació a Santa Coloma de Farners “molt orgullós” d’haver estat a la presó, i convençut que el Tribunal Suprem farà el que sigui necessari per retirar el tercer grau penitenciari a tots els presos polítics. “Sabem que ens volen fer tornar a la presó tan aviat com puguin”, va explicar als mitjans de comunicació acompanyat de dirigents d’ERC, entre els quals destacava l’exconseller Raül Romeva; el vicepresident de la Generalitat i coordinador general d’Esquerra, Pere Aragonès, i també el president del Parlament, Roger Torrent, i la consellera Teresa Jordà.

La reunió, celebrada al complex de Mas Solà, a la carretera de Sils, formava part de les trobades del president d’ERC amb dirigents de la formació que va iniciar la setmana passada a Lleida, va continuar posteriorment a Igualada i, segons va anunciar ahir, continuarà la setmana entrant a Tarragona.

Junqueras va manifestar que “de la presó sabem que se’n surt” i també que “la presó forma part del camí cap a la llibertat col·lectiva, del camí per assolir la justícia i la igualtat d’oportunitats”. “Així doncs –va fer saber–, encara que ara ens vulguin tancar a la presó tan de pressa com puguin, també sabem que en tornarem a sortir, que tornarem a estar al costat de la gent.”

El president d’ERC va afirmar: “Estem molt orgullosos del que hem fet, molt orgullosos d’haver passat per la presó, i estarem orgullosos quan ens hi tornin a posar i en tornem a sortir per treballar.”

Quan li van preguntar pel congrés de Junts per Catalunya, Junqueras es va manifestar ahir convençut que l’espai ideològic de l’independentisme s’havia d’organitzar “de la millor manera possible” i va desitjar molta sort “a tothom”. “Hem vist com aquest espai de centredreta ha intentat organitzar-se en diverses ocasions i esperem que aquesta sigui la definitiva”, va afirmar referint-se a la refundació de JxCat.

En aquest sentit, el president d’Esquerra va aprofitar per assegurar que a ERC “afortunadament fa molt de temps que estem molt organitzats i desitgem a tothom que s’organitzi de la manera que cregui més oportuna”. També va desitjar un bon futur a totes les forces de l’espai ideològic independentista: “Sabeu que nosaltres volem que vagi molt bé a tothom i també als companys de Junts per Catalunya, als companys de la CUP i als companys de tot arreu.” Això sí, tots bons desitjos per els altres, no els millors desitjos. “Entre altres coses, perquè estem convençuts que la nostra proposta sempre és millor i sempre és útil; com més sort tinguin els altres, més mèrit tindrà tot allò que nosaltres farem.”

La reunió amb els diputats i alcaldes d’ahir tenia com a objectiu “estar al costat de la gent que té més oportunitats de fer coses útils per al país”. “Per això estem al costat dels alcaldes i dels sectors productius, del món empresarial, del món del treball, dels sindicats i del món del turisme, perquè en aquests moments hem d’aixecar el país”, recalcava.

LA FRASE

Estem orgullosos d’haver passat per la presó i n’estarem orgullosos quan ens hi tornin a posar
Oriol Junqueras
PRESIDENT D’ERC

“La situació és complicada arreu”

En la compareixença, a Junqueras també li van preguntar per la situació sanitària del país. “És molt complicada, com a tot el món”, va manifestar. En aquest sentit, va exposar les dificultats que hi ha arreu: “És complicat als Estats Units, al Brasil, al Regne Unit, a Alemanya, a Itàlia, a França i a tot arreu.” I va ironitzar al voltant de la pregunta exposada sobre “la situació a Catalunya”. “Desgraciadament, per exemple, també ho és [complicat] a Aragó i en molts altres llocs. Per tant, és una mica inevitable que també ho sigui a Catalunya”, va ironitzar. “El que fem nosaltres [els polítics] és treballar cada dia de la millor manera per ajudar els ciutadans”, hi afegia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona