Política

Els rebrots també amenacen la nova normalitat a l’Àsia

La Xina informa del nombre més alt de contagis locals de la Covid-19 des de l’abril, tot i assegurar que els té sota control

El Japó, Hong Kong i les Filipines registren rècords de nous casos

La Xina va confirmar ahir 61 nous casos de coronavirus, dada que suposa l’augment més acusat del nombre d’infectats locals diaris des del 14 d’abril. Pequín ha localitzat els focus d’infecció a la regió autònoma uigur de Xinjiang, amb 41 nous malalts; la província de Liaoning, amb 14 casos, i la de Jilin, amb dos nous contagiats més. A aquests 61 nous casos, cal afegir-hi els 46 de diumenge i els 34 de dissabte. Tot i aquests brots, la situació no ha generat una gran preocupació i les autoritats asseguren que aquests focus estan sota control i ja s’han fet proves a més de tres milions de ciutadans de les àrees afectades. Per la seva banda, el Centre de Protecció per a la Salut de Hong Kong va comunicar ahir 145 nous casos confirmats de Covid-19, dada que suposa un nou màxim diari a la ciutat des de l’inici de la pandèmia al gener.

Del total d’infeccions, 142 van ser locals i només tres casos es consideren importats, la qual cosa suposa que el nombre total de casos s’eleva a 2.778 des de l’inici de la pandèmia. Un cas similar viuen a les Filipines, on ahir es va registrar el nombre màxim de casos diaris, amb 1.657 nous contagis, i es va elevar el nombre total d’infectats a 82.040 des de l’inici de la pandèmia.

Al Japó, en les darreres tres setmanes el país ha viscut un creixement exponencial del nombre de casos reportats i dissabte passat es va registrar el nombre màxim de casos des de l’inici de la pandèmia, amb prop d’un miler d’infectats en 24 hores.

Corea del Sud també va informar dissabte d’un rècord de casos des de l’abril, amb 113 nous infectats, tot i que la quantitat és molt menor que a la majoria de països de la regió, i a Corea del Nord es va informar d’un cas sospitós que va fer saltar les alarmes a Pyongyang i va provocar la declaració de l’estat d’emergència al país.

A Laos i al Vietnam, països que fins ara havien destacat en la lluita contra el coronavirus, la setmana passada es van registrar set casos després de tres mesos sense tenir-ne cap. Les autoritats dels dos països no han mostrat una preocupació extrema, tot i que sí que han reforçat les alertes.

Un cas a banda és el de l’Índia, que no ha aconseguit aplanar la corba d’infeccions i es troba en una situació catastròfica: amb les dades proveïdes ahir de les darreres 24 hores, el país va registrar 709 morts i 49.931 infectats, fet que suposa un nou rècord en el còmput diari de contagis. Segons el darrer balanç del Ministeri de Salut indi, s’han registrat més d’1,43 milions de persones infectades i més de 32.000 morts arreu del país en 179 dies. Tot i que actualment l’Índia està encara molt per sota del nombre de contagis dels Estats Units i del Brasil, el creixement del nombre de nous casos és el més ràpid, i ha augmentat un 20% en relació amb la setmana passada.

LA XIFRA

49.931
contagis
confirmats hi havia a l’Índia diumenge, dada que eleva a més d’1,43 milions el balanç d’infectats, segons el govern.

Les conclusions de la vacuna dels EUA, al novembre

Les conclusions sobre l’efectivitat de la primera vacuna dels EUA contra la Covid-19 podrien saber-se abans de les eleccions presidencials del 3 de novembre, i arribaria al novembre o desembre.

Alemanya actualitzarà els consells per viatjar

El govern alemany ha avisat que podria actualitzar “amb poca anticipació” les recomanacions per viatjar a altres països o introduir especificacions regionals en funció de com evolucioni la pandèmia.

L’Argentina fa avenços en l’ús de plasma sanguini

L’Argentina està fent avenços en la recerca sobre l’ús de plasma sanguini de recuperats per transmetre anticossos a pacients amb la Covid-19, un tractament que està en fase d’“assaig clínic”.

La CE insta a no discriminar amb les quarantenes

La Comissió Europea (CE) va instar ahir els estats de la UE a no discriminar entre regions amb situacions epidemiològiques similars amb les quarantenes per als que tornin d’aquestes destinacions.

El conseller de Seguretat dels EUA, positiu

El conseller de Seguretat Nacional dels EUA, Robert O’Brien, ha donat positiu en la prova que li han fet del coronavirus, segons ha confirmat la Casa Blanca. O’Brien està confinat a casa seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia