Política

La jutge de Lledoners també suspèn el tercer grau de Rull i Turull

Els exconsellers hauran de tornar a la presó aquesta tarda

Rull celebra que el jutge de Vigilància Penitenciària 1 hagi “aplicat estrictament la llei” en el cas de Forcadell i Bassa i acusa la magistrada del 5 de vulnerar-la

El Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 de Catalunya, que té jurisdicció sobre de la presó de Lledoners, ha acceptat la petició de la fiscalia de suspendre el tercer grau dels exconsellers de la Generalitat Josep Rull i Jordi Turull i ha acordat el seu ingrés immediat a la presó, com ja va fer dimarts amb l’exvicepresident del govern Oriol Junqueras; els exconsellers Raül Romeva i Joaquim Forn; l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Així ho ha anunciat el mateix Rull, que ha confirmat a les xarxes socials que la jutgessa ja li ha traslladat la providència per reingressar aquesta tarda a la presó.

Al mateix missatge, Rull celebra que el jutge encarregat de la vigilància penitenciària de Carme Forcadell i Dolors Bassa “ha aplicat estrictament la llei” i ha “rebutjat la proposta dels fiscals de suspendre’ls el tercer grau”. “Encara hi ha llum”, ha afegit.

L’exconseller ha publicat aquest migdia un altre missatge amb imatges del seu “darrer dia a la feina”. A la publicació, Rull constatava que “la fiscalia ja ha actuat” i “ara només em queda esperar la providència de la jutgessa de vigilància penitenciària que, vulnerant la llei, decreti el meu ingrés immediat a presó”.

També a les xarxes socials, Jordi Turull ha fet una crida a “no afluixar”. Turull ha celebrat la decisió del Jutjat de Vigilància 1, que a diferència del 5, ha refusat la petició de la fiscalia i ha decidit mantenir el tercer grau de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa. Turull ha recomanat a totes dues que aprofitin “cada minut” de la seva semillibertat.

De la seva banda, Forcadell i Bassa han expressat la seva desolació pels companys que han de tornar a la presó. “Molt greu pels companys que hi són i pel Josep Rull i Jordi Turull que són a punt d’entrar-hi. Us estimem”, han dit totes dues en un missatge idèntic.





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes