Política

L’instructor del cas 3% envia els exgerents de CDC Osàcar, Viloca i Gordó

El jutge José de la Mata també proposa processar altres 28 persones físiques i 16 jurídiques, entre les quals CDC, PDecat, excàrrecs del govern i empresaris

El magistrat de l’Audiencia Nacional veu indicis d’organització criminal, frau, suborn, tràfic d’influències i blanqueig

El jutge de l’Audiència Nacional (AN) espanyola José de la Mata ha proposat jutjar els exgerents de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Daniel Osàcar, Andreu Viloca i Germá Gordó i l’exresponsable jurídic de la formació Francesc Xavier Sánchez Vera, per l’anomenat cas del 3%. L’instructor processa altres 28 persones físiques i 16 jurídiques i arxiva la causa per 5 persones físiques i una jurídica.

En la interlocutòria de passi a procediment abreujat –equivalent al processament– el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 considera que els investigats van posar en marxa una “estructura” per finançar “il·legalment i en forma encoberta” CDC a través del cobrament de comissions a canvi d’adjudicacions públiques a Catalunya. El magistrat veu indicis dels delictes d’organització criminal, frau a les administracions públiques, suborn, tràfic d’influències i blanqueig de capitals.

De la Mata, que és el mateix jutge que ha processat la família Pujol-Ferrusola, també dirigeix el procediment de contra diversos càrrecs polítics i funcionaris de diferents administracions i institucions públiques de Catalunya, contra la formació política CDC, el PDeCat, les societats Teyco, Urbaser, Fundació ACS, Grup Soler Constructores o Copisa, entre altres. De la Mata arxiva la causa per a cinc persones físiques i una jurídica.

La resolució, de 304 pàgines, posa fi a una investigació que es va iniciar el 2015 en relació amb determinades actuacions irregulars de persones vinculades a l’Ajuntament de Torredembarra (Tarragonès) i que ha conclòs amb aquesta resolució en la qual el jutge descriu l’operativa desplegada per els investigats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia