Política

Mas no aplicarà el dret a decidir si és per perdre

El líder de CiU, Artur Mas, va assegurar ahir que a Catalunya cada vegada hi ha més partidaris del dret a decidir, però va insistir que no l'aplicarà si és per perdre perquè el país “acumula massa derrotes”. “Cada cop hi ha més gent a Catalunya que creu que tenim dret a decidir: la fruita és cada cop més madura. Però la gent també diu que quan això es faci ha de ser per guanyar el futur, no per perdre'l. Ja acumulem massa derrotes”, va proclamar en un míting a Calafell (Baix Penedès) davant unes 600 persones.

Segons Mas, una batalla que Catalunya podria guanyar seria plantejar el concert econòmic com a dret a decidir. Implicaria una consulta ciutadana, i després un compromís dels partits per imposar-ho a Madrid sumant els diputats i senadors.

El líder de CiU, que ha indicat que els catalans es rebel·laran i sortiran al carrer davant la pròxima sentència del Constitucional, va acusar el tripartit de deixar un país esquinçat. “Als que ara governen, José Montilla i el tripartit, que sempre estan en altres debats, els recordo que l'herència que deixen és un 20% de gent que viu per sota l'índex de pobresa, un 30% de fracàs escolar i un 40% d'atur juvenil”, va apuntar. Mas va remarcar que Catalunya no es mereix aquestes dades, i que no és cert que apujar els impostos signifiqui tenir més i millors serveis públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia