Política

La majoria de diputats del PDeCAT al Parlament també es donen de baixa del partit i deixen Solsona i Font sols

L’exvicepresidenta de la formació Míriam Nogueras estripa el carnet del Partit Demòcrata

La gran majoria dels diputats de JxCat al Parlament que tenien carnet del PDeCAT han decidit donar-se de baixa del partit de David Bonvehí.

Tal com ha pogut saber l’ACN, tots els parlamentaris menys el portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, i el responsable de l’àrea de pensament, estudis i àmbits temàtics, Lluís Font, han estripat el carnet.

Els diputats i diputades argumenten que JxCat és ara el “millor instrument” per aconseguir la independència i “per seguir treballant pel benestar, el progrés i la llibertat” de la ciutadania, sota el lideratge de Carles Puigdemont.

El president i eurodiputat de JxCat i els consellers Damià Calvet, Miquel Buch, Meritxell Budó i Jordi Puigneró també han anunciat avui que s’han donat de baixa del partit.

L’exvicepresidenta de la formació Míriam Nogueras també ha estripat el carnet del Partit Demòcrata. També ho han fet la gran majoria dels diputats i diputades del grup parlamentari de JxCat que, fins ara, mantenien carnet del PDeCAT.

Els presos del PDeCAT també han estripat el carnet del partit. Jordi Turull ho ha anunciat aquest dilluns per Twitter , i Josep Rull i Quim Forn ho faran les properes hores, tal com han confirmat a l’ACN fonts de JxCat, i deixen així a David Bonvehí sense els grans referents del PDeCAT.

Els tres exconsellers, empresonats a Lledoners, han seguit les passes de Carles Puigdemont i dels consellers Damià Calvet, Meritxell Budó, Jordi Puigneró i Miquel Buch. La majoria d’associats del PDeCAT del grup parlamentari de JxCat també s’han donat de baixa, i deixant sols Marc Solsona i Lluís Font –membres de la direcció del partit–.

Es consuma així la ruptura entre JxCat i el PDeCAT, fet que apropa el partit de Bonvehí a presentar-se en solitari a les eleccions.

Fonts coneixedores de les negociacions entre JxCat i PDeCAT afirmen que Rull ha estat dels qui més ha intentat l’encaix entre les dues formacions, per evitar una ruptura ara ja insalvable. L’exconseller de Territori va assegurar a finals de juliol que faria “tot el possible” perquè “ningú” no hagués de trencat el carnet del PDeCAT per entrar a JxCat. Un mes després, però, ell mateix ho ha hagut de fer.

Turull, Rull i Forn ja van fer una proposta el 26 de juny –amb l’exconseller Lluís Puig, que també s’ha donat de baixa del PDeCAT– perquè el partit debatís si es mantenia o es dissolia dins de JxCat.

La direcció, on Bonvehí hi té majoria, ho va rebutjar. Els quatre exconsellers veien la fórmula de la coalició que proposava el president del partit com la “pitjor forma” que podria adoptar el nou espai. Finalment, JxCat es va constituir com a partit just un mes després.

Després que aquest dilluns s’hagi consumat el trencament entre el PDeCAT i JxCat, tot apunta que, finalment, el partit de Bonvehí es presentarà en solitari a les eleccions catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
Carib

Dimiteix el primer ministre d'Haití

barcelona