Política

El PDeCAT intenta relativitzar l’abast de la trencadissa

La direcció redueix el litigi amb JxCat a un afer merament administratiu

Bonvehí insta Puigdemont a seguir parlant

En un gest que és més que probable que estigués mesurat al mil·límetre, Carles Puigdemont va fer públic el seu anunci just quan va acabar la roda de premsa del portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, posterior a la reunió de l’executiva del partit que es va fer ahir al matí. Quan es va oficiar la compareixença, per tant, la guspira que ho havia de precipitar tot encara no havia pres i, en aquest context, la de Solsona va ser una intervenció orientada a intentar rebaixar la magnitud de la crisi. I, per fer-ho, el seu primer propòsit va ser relativitzar l’impacte de la demanda judicial que el PDeCAT ha presentat contra la nova formació liderada per Puigdemont pel procediment que ha seguit per apropiar-se de la marca JxCat. “Això no va contra l’expresident de la Generalitat ni contra cap company”, va manifestar Solsona, que també va aclarir que el procediment encetat és “una demanda civil per impugnar uns acords societaris d’una assemblea que JxCat va fer el dia 27 de juny”. És a dir, una reclamació essencialment administrativa, segon el seu raonament, que té com a propòsit escatir a qui correspon l’ús de la denominació en disputa pels dos partits. La vista es farà, en principi, el dia 25 que ve al jutjat de primera instància número 3 de Barcelona.

La tesi del PDeCAT és que, malgrat que aquest afer acabi els tribunals, encara hi ha marge per a una entesa amb l’entorn de Puigdemont per acordar una fórmula per emmotllar els dos espais polítics. I, respecte d’això, Solsona va remarcar que el president dels demòcrates, David Bonvehí, “té línia oberta” amb el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, “per seguir parlant”. “Les negociacions van sobre com trobar un encaix entre les dues organitzacions, i no només d’una col·locació de persones, per poder confluir en les eleccions”, va reblar el portaveu del PDeCAT.

Malgrat que la piulada posterior en què l’expresident català feia pública la seva baixa del partit hereu de l’antiga Convergència situava el conflicte en un punt d’aparent no retorn, Bonvehí hi va respondre amb un altre missatge a les xarxes: “El meu màxim reconeixement i respecte i el del PDeCAT cap a Puigdemont, company i amic. Continuarem treballant per, cadascú des de la seva visió, aconseguir la independència de Catalunya. Seguim parlant.”

LA FRASE

La demanda és per impugnar uns acords societaris d’una assemblea. En cap cas va contra ningú
Marc Solsona
portaveu del pdecat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia