Política

BIELORÚSSIA

Segresten a Minsk l’única líder de l’oposició que no havia fugit del país

La líder opositora Maria Kolesnikova va ser detinguda ahir a Minsk, segons informen diversos mitjans locals, juntament amb tres persones més que l’acompanyaven. Els testimonis citats asseguren que persones no identificades la van segrestar al matí, al centre de la capital bielorussa. Kolesnikova és una de les tres dones que van unir forces en les eleccions del 9 d’agost per desafiar el president, Aleksander Lukaixenko, i ha estat l’única que s’ha quedat al país. Veronika Tsepkalo i la candidata a la presidència, Svetlana Tikhanóvskaia, van fugir de Bielorússia poc després de la votació, mentre que una altra destacada activista, Olga Kovalkova, arribava dissabte a Polònia assegurant que l’havien amenaçat d’arrestar-la si es quedava a Bielorússia.

Segons alguns testimonis que van poder presenciar els fets, Kolesnikova va ser interceptada per un grup d’homes emmascarats que la van fer pujar a un microbús i la van portar cap a una direcció desconeguda. Poc després, es va informar que la dirigent opositora i els altres tres companys capturats –Anton Rodnenkov, Ivan Kravsov i Maxim Bogretsov– estaven en parador desconegut. Tots tres són membres del presídium del Consell Coordinador (per al traspàs pacífic del poder a Bielorússia). Des del seu exili a la veïna Lituània, Tikhanóvskaia va advertir que el segrest dels seus companys opositors no aturarà les protestes a Bielorússia i va acusar el govern de Lukaixenko de desfermar el terror per desmobilitzar els seus adversaris. “El segrest [...] és un intent d’impedir la tasca del Consell Coordinador i intimidar els seus membres”, va declarar l’excandidata presidencial, citada pel portal digital TUT.by. Els dirigents opositors bielorussos retreuen a la Unió Europea (UE) la seva falta de resposta a la brutal repressió de Lukaixenko a les manifestacions pacífiques que reclamen la seva sortida del poder i que denuncien el frau en les presidencials d’agost. Alguns, com l’excandidat presidencial Andrei Sannikov, demanen sancions urgents contra el règim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia