Política

Alcaldes del Baix Empordà defensen el model turístic

Alcaldes del Baix Empordà defensen el model turístic que la comarca ha treballat durant molts anys, basat en una empresa petita i que treballa la qualitat en lloc de prioritzar el volum. Aquesta és una de les principals conclusions d’una jornada de treball, organitzada per la Federació Comarcal d’Esquerra a Palamós, que va posar a debat aquest model i com ha afrontat el repte de la Covid-19. Segons les dades facilitades pel Grup Costa Brava Centre, l’ocupació ha vorejat el 78% de mitjana durant els mesos de juliol i agost.“La bona feina que s’ha estat fent i una comarca que combina una oferta turística diversa ha permès afrontar una situació molt crítica”, va destacar a manera de conclusió l’alcalde de Palamós, Lluís Puig.

Durant la jornada de treball, que ha servit per fer una anàlisi de la temporada i definir les estratègies de futur, també s’ha posat de relleu la bona feina que s’ha fet des de les alcaldies en temes com per exemple la gestió de les guinguetes, les mesures de seguretat per mantenir obertes les terrasses o la gestió de les platges, entre altres. A més, des dels ajuntaments s’ha marcat com a línia de treball donar eines als sectors que no han pogut tirar endavat a causa de la pandèmia.Els alcaldes, regidors i consellers comarcals han acordat la necessitat de seguir amb la línia de treball ja iniciada amb polítiques de promoció conjunta per posar en valor el conjunt de l’Empordà.“L’èxit d’aquesta temporada rau en el model turístic que el Baix Empordà ha treballat durant molts anys basat en una empresa petita i que treballa la qualitat enlloc de prioritzar el volum. La feina feta durant molts anys fa que hagim pogut sobreviure a la situacio actual”, ha conclòs el diputat al Parlament pel Baix Empordà, Sergi Sabrià.Els representants municipals han explicat durant una jornada de treball, organitzada per la Federació Comarcal d’Esquerra a Palamós, que el sector s’ha adaptat a les mesures de seguretat. Des dels governs municipals s’ha posat en valor la tasca que ha fet tant el sector hoteler i gastronòmic, com el comerç, que s’han adapatat a les mesures de prevenció i que han sabut reinventar-se en un context complicat. “Aquest treball en paral·lel ha permès que es generés una imatge com a destinació neta i segura de cara als visitants a la comarca”, ha destacat la Sílvia Romero, vicepresidenta comarcal del Baix Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Llum verd de l’Eurocambra per reactivar el suplicatori contra Puigdemont

Brussel·les

Lliures i sense mesures

barcelona

El PDeCAT mira a Sánchez i el pressupost obviant JxCat

madrid
Vots anticipats a Texas

Dos candidats, dos mons

Washington

El TC empara la persecució de Ciutadans contra la mesa

Barcelona

El rebuig dels escocesos a Johnson i el ‘Brexit’ fa que es dispari l’independentisme

Londres

Fernández Díaz diu al jutge que no sabia res de Kitchen

MADRID

Almenys 14 morts en un sisme a l’oest de Turquia

ANKARA

L’emèrit queda sense medalla d’or a Barcelona

BARCELONA