Política

El Constitucional resoldrà aquest dimarts si suspèn la inhabilitació de Torra

La defensa de Torra al·lega una “urgència excepcional perquè a més d’inhabilitar-lo com a president, li impedeix concórrer a qualsevol procés electorals

El ple del Tribunal Constitucional resoldrà aquest dimarts sobre l’admissió a tràmit del recurs de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Quim Torra contra la seva condemna d’any i mig d’inhabilitació, així com sobre la seva petició per suspendre de forma urgent l’execució de la sentència.

La defensa de Quim Torra va presentar la passada setmana un recurs d’empara davant el tribunal de garanties en el qual demana com a mesura cautelaríssima que suspengui de manera urgent la pena d’inhabilitació que va confirmar dilluns passat el Tribunal Suprem.

Fonts jurídiques han informat a Efe que encara no hi ha res decidit i que tot es deixarà per al Ple de demà, la concessió d’una cautelaríssima és una cosa poc freqüent en el Constitucional, que només l’acorda en casos excepcionals i amb penes lleus.

En el seu recurs, l’advocat de Torra argumenta que la suspensió de la condemna és necessària per evitar el “dany irreparable continuat” que la seva execució causaria tant a Torra com a terceres persones.

D’aquesta manera, afegeixen les fonts, en el cas més viable que s’admeti el recurs, i no es concedeixi la cautelaríssima, s’obrirà una peça per a resoldre sobre la mesura cautelar –que demana també la suspensió de la pena– però ja amb audiència de les parts.

Torra va ser condemnat a un any i mig d’inhabilitació per no fer cas a l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) que l’obligava a retirar una pancartes de suport als presos del procés d’edificis públics en la campanya electoral del 28A.

Al marge de la cautelaríssima, la seva defensa reclama en aquest recurs d’empara que, a més de declarar nul·les les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de desembre de 2019 i la del Suprem de 28 de setembre de 2020, s’adopten les “mesures oportunes per restablir” a Torra en els seus càrrecs de president de la Generalitat i de diputat del Parlament de Catalunya.

La defensa de Torra al·lega una “urgència excepcional”, ja que aquesta condemna, a més de despullar del seu càrrec de president, li impossibilita a concórrer a qualsevol procés electoral mentre duri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona