Política

Barcelona pel Canvi ja prepara el relleu de Valls

El grup ja situa el futur polític immediat del seu líder a França

Òscar Benítez serà el nou regidor en substitució de l’ex-primer ministre del govern francès

L’última decisió, en mans del polític d’Horta

Un desmentiment és, sovint, en l’alta política la millor manera de confirmar una notícia quan aquesta és, encara i de forma aparent, només un rumor. El president del grup municipal de Barcelona pel Canvi, i ex-primer ministre del govern francès, Manuel Valls, va fer ahir una piulada al seu compte particular de Twitter en què afirma: “França és la meva pàtria, el meu compromís amb Barcelona segueix.” La frase, d’una calculadíssima ambigüitat, sembla que vol tallar els fils d’informació que es teixeixen a l’entorn de la notícia del seu retorn a França, i a la vegada donar esperances a aquells que confien que aquest retorn no sigui una realitat immediata. El cert és, tal com ha pogut saber aquest diari, que el grup de Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona ja treballa en un escenari sense l’actual president i es té clar que el seu lloc l’ocuparà, en un futur més immediat que no pas llunyà, la persona que anava al número set a la llista electoral, Òscar Benítez.

Les mateixes fonts del grup de Valls alerten que l’última decisió sobre la marxa de l’ex-primer ministre del govern francès és en mans d’ell mateix i que de la mateixa manera que ara sembla clar el seu retorn per integrar-se al nou projecte d’Emmanuel Macron de cara a les presidencials del 2022, també pot passar que l’oferta última que rebi Valls no el satisfaci i opti per fer bona la segona part de la piulada d’ahir i seguir fidel al “compromís” amb els que el van elegir a Barcelona.

El que està del tot descartat és que el futur de Valls fora de l’Ajuntament de Barcelona sigui en el terreny de les eleccions al Parlament de Catalunya previstes per al 14 de febrer vinent. Aquests comicis sí que podrien afectar altres regidors del consistori, com ara Albert Batlle o, segons algunes fonts, la mateixa Eva Parera, exmembre d’Unió Democràtica i número dos de Barcelona pel Canvi.

Valls hauria descartat del tot l’aventura al Parlament després de constatar una evident falta de suport, així com les dificultats econòmiques per bastir una candidatura amb possibilitats de fer alguna cosa important.

El regidor que haurà d’ocupar el lloc de Manuel Valls, Òscar Benítez, és un home sorgit del córner polític de Lliures, la formació que va impulsar Antoni Fernández Teixidó en desvincular-se de CiU, i una de les que van negociar la candidatura de Barcelona Sí que es Pot, en què, entre altres, hi havia una aportació important de Ciutadans.

Benítez és membre del cos de Mossos d’Esquadra en excedència i des de fa molts anys ocupa la màxima responsabilitat de la seguretat a l’empresa TMB, responsable de la xarxa d’autobusos urbans de Barcelona. La seva experiència política es redueix a la seva participació com a regidor de districte a Sant Martí pel partit Barcelona pel Canvi.

LA FRASE

França és la meva pàtria, el meu compromís amb Barcelona segueix
Manuel Valls
Barcelona pel Canvi

L’estètica, l’ètica i també una profunda decepció

Manuel Valls és l’home de l’estètica política. Però també, per a aquells que el coneixen i el tracten de prop, l’home de l’ètica i també, ara com ara, un home profundament decebut amb aquells sectors de la societat catalana d’influència que creia que li farien costat i als quals ha trobat a faltar un major compromís amb el seu projecte liberal i “constitucionalista”. En la qüestió estètica, Valls s’encarrega ell mateix de recordar que el que va venir a fer a Barcelona ho va aconseguir a la primera fent definitius els seus dos vots per arrabassar l’alcaldia a Ernest Maragall i entregar-la en safata a Ada Colau, acomplint el seu propòsit de barrar el pas a l’independentisme a la capital del país. Tanta supèrbia per tan poc botí i enuig pel que considera un immerescut tracte de menyspreu a la seva carrera, emmascara, a la vegada, un home amb una ètica política irreprotxable, segons s’explica des del seu entorn, en què s’assegura que Valls ha tingut sempre cura de defensar un projecte polític net, amb números clars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Tarifa plana, la resposta del govern de Pineda a la pujada del 25% de l’IBI

PINEDA DE MAR
política

Ajornada per falta d’acord la reunió de la comissió d’investigació del 17-A

barcelona
política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona
Reportatge

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts