Política

El pressupost de Figueres es vol portar a ple el dia 16

El govern confia que estigui validat definitivament per principi d’any i no s’hagi de prorrogar la previsió caducada del 2020

Ahir es va reunir l’alcaldessa amb Junts per Figueres i Ciutadans

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va reunir-se ahir amb els dos grups de l’oposició, Junts per Figueres i Ciutadans, per exposar-los les línies mestres dels pressupostos per a l’any 2020 que es volen portar a la reunió plenària de l’Ajuntament per a la seva validació el dia 16 d’aquest mes, data prevista inicialment perquè se celebri un ple extraordinari de pressupostos.

El govern, que disposa de majoria suficient per aprovar-los, va posar ara sobre la taula les previsions perquè puguin ser aprovades definitivament en el ple ordinari del mes de desembre, que, després dels canvis de data efectuats en el ple ordinari del novembre celebrat aquest dilluns està establert pel dia 14 de desembre. Entre el 16 de novembre i la seva aprovació definitiva hi ha els quinze dies naturals que preveu la llei per convocar-lo.

El govern quadripartit ja es va mostrar favorable l’any passat a aprovar els pressupostos entre el novembre i desembre, per tal de no saltar d’any i haver de prorrogar les previsions de dotze mesos abans. Just quan s’ho van proposar es va saber que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic havia tombat el plec de condicions del nou contracte de les escombraries que ho va trasbalsar tot. Finalment es van aprovar a l’abril. Una previsió validada en plena pandèmia i que ja va néixer caducada. Ara no volen que sigui així.

El portaveu de Junts x Figueres, Jordi Masquef, va manifestar: “Com a principal grup del consistori farem tot el possible per incorporar partides i projectes i incidir perquè el pressupost serveixi per fer efectiu el pla de reactivació de la ciutat.” I va afegir: “Amb la mà oberta sempre ens hi trobaran si és amb sentit comú.” Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Héctor Amelló, va expressar que el seu grup vol uns “pressupostos moderats, liberals i de centre allunyats de la destralada del 6,5% d’augment d’impostos que proposa el nacionalisme d’ERC i PSC i del populisme de la CUP i Canviem”. Per una banda, Cs vol “contenció en els impostos, eliminar despesa supèrflua, reduir el deute i que s’augmenti la despesa per pal·liar els efectes de la Covid”. Cs posa sobre la taula, entre altres qüestions, la creació de l’agència de comerç i turisme, un pla de seguretat amb mesures concretes, i ampliació d’ajudes per a autònoms i persones que han reduït els ingressos.

LA DATA

16.4.2020
Pressupost 2020.
Les previsions d’aquest any no es van poder validar definitivament fins aquest dia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

El Parlament Europeu reconeix Edmundo González com a president “legítim” de Veneçuela

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat