Política

Aragonès: “El millor pressupost per a Catalunya no serà els d’un Estat espanyol, serà el d’una Catalunya independent”

Nega cap “trama corrupta ni comitès de crisi paral·lels” i denuncia el “biaix polític” de l’operació ’Volhov’

Titlla Carrizosa de “pallasso” pels seus gestos durant la sessió de control

El pressupost de l’Estat s’ha col·lat a la sessió de control al Govern del ple del Parlament. La presidenta del grup de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ha demanat al vicepresident, Pere Aragonès, que l’independentisme “s’assegui a negociar” els comptes amb el govern espanyol perquè considera que són “necessaris” i “els millors que hi ha hagut pensant en Catalunya”. Per la seva part, Aragonès ha dit que per a ell i l’independentisme “els millors pressupostos per a Catalunya no sersn els d’un Estat espanyol, serà el d’una Catalunya independent”. Malgrat això, ha instat a tots els que tenen “incidència a Madrid”, en clara referència a ERC, JxCat, comuns i PSC, a “aprofitar” la posició perquè “hi ha marge de millora” als comptes.

Operació ‘Volhov’

D’altra banda, durant la sessió de control, Aragonès ha negat cap “trama corrupta” ni “comitès de crisi paral·lels”, en relació a l’operació ’Volhov’. Durant la sessió de control al Govern en funcions, aquest dimecres al Parlament, Aragonès ha denunciat el “biaix polític” de l’actuació de la Guàrdia Civil. El vicepresident ha assegurat que s’ha demanat informació als departaments implicats en l’operació. Aragonès ha titllat el cap de l’oposició, Carlos Carrizosa (Cs), de “pallasso” pels seus gestos al ple. El líder del PSC-Units, Miquel Iceta, ha mostrat la seva “preocupació” pel cas ’Volhov’, però ha quedat “satisfet” després que Aragonès negués els suposats contractes de subministraments de tests a Salut i en les residències.

El primer grup que ha preguntat per l’operació ’Voloh’ha estat el PSC-Units. Iceta ha manifestat la seva “preocupació” per les informacions que apunten a un “comitè de crisi paral·lel” que coordinava actuacions sobre les residències en la primera onada del coronavirus, i un “intent de tracte de favor” a diverses empreses. El cap de files dels socialistes ha preguntat a Aragonès si el Govern ha ordenat l’elaboració d’algun informe sobre aquests presumptes desviaments de fons públics.

El vicepresident ho ha negat tot. De fet, ha asseverat que l’operació policial té “moltes llacunes” i que intenta construir un “relat” a partir de conjuntes i escoltes telefòniques. Aragonès ha negat cap comitè de crisi paral·lel a l’oficial, i ha insistit que tots els equips de treball van actuar conjuntament en cadascun dels seus àmbits. També ha negat cap contracte de subministrament de tests a Salut amb les persones involucrades i investigades en el procediment judicial, així com cap contractació en l’àmbit de les residències.

De fet, Aragonès ha explicat que ja s’ha demanat informació als departaments involucrats, i ha reiterat la seva “confiança” en els servidors públics: “Seguim al seu costat perquè afrontem una situació molt complicada”. “Cap investigació fraudulenta de la Guàrdia Civil els ha de distreure de l’objectiu de salvar vides”, ha conclòs el vicepresident amb funcions de president.

Posteriorment, el cap de l’oposició ha preguntat a Aragonès si “posaria la mà al foc” per l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell, un dels investigats per la Guàrdia Civil en l’operació ’Voloh’. Aragonès ha reiterat la “confiança total” en els treballadors públics, i ha asseverat que “tota la informació indica que s’ha actuat correctament”. El també conseller d’Economia i Hisenda ha denunciat “tot el biaix polític” de l’operació del cos armat, que ha titllat d’”il·legal i fraudulenta”.

Aragonès diu “pallasso” a Carrizosa

Carrizosa ha carregat amb duresa contra Vendrell, i ha demanat a Aragonès que demani “disculpes” en comptes de “tapar la corrupció amb l’estelada”. Tot seguit, el vicepresident ha començat a criticar que Cs no faci cap proposta, però Carrizosa ha començat a gesticular mentre Aragonès li responia. “Anava a fer una intervenció sobre el que vostè fa aquí, però davant els seus gestos fent el pallasso, no té cap credibilitat perquè el respongui”, ha deixat anar el vicepresident, visiblement molest.

L’autodeterminació i fer front a “l’aliança” entre Fiscalia, Guàrdia Civil i nacionalisme espanyol

En el torn d’ERC, Aragonès ha apostat per negociar l’autodeterminació, i fer front a “l’aliança” entre la Fiscalia, la Guàrdia Civil i el nacionalisme espanyol conservador. Aragonès ha reiterat que el conflicte amb l’Estat s’ha de resoldre amb l’amnistia i abordant la “necessària negociació” d’un referèndum. El president del grup d’ERC, Sergi Sabrià, ha celebrat que el tercer grau de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa sigui un “bri de llum”. Tot i això, Sabrià ha insistit que només l’amnistia “farà lliures de veritat tots els “represaliats en la causa general contra l’independentisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer González Urrutia com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona