Política

Cuixart insta el sobiranisme a aprovar una llei d’amnistia al Parlament

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha instat el moviment sobiranista a “recuperar la iniciativa i a passar de la protesta a la proposta”, i en aquesta línia l’ha emplaçat a aprovar una llei de amnistia al Parlament català.

Cuixart fa aquesta crida en un correu enviat aquest dissabte als socis d’Òmnium des de la presó de Lledoners (Barcelona), en què sosté que la repressió no s’ha frenat, sinó que s’ha incrementat, i posa com a prova d’això la recent operació policial “per criminalitzar el sobiranisme”.

Per tal de “transformar cada embat en un pas endavant”, Cuixart demana una resposta unitària que es materialitzi al Parlament en forma de llei d’amnistia “per seguir denunciant l’atropellament de drets que patim”, indica.

“Exigim l’amnistia per a gairebé 2.900 represaliats perquè és l’única solució col·lectiva i, sobretot, per poder afrontar la resolució política del conflicte”, sosté Cuixart, que afronta una condemna de nou anys de presó.

“Sense la finalitat de repressió, el diàleg és impossible”, assegura Cuixart, que també aprofita aquest correu per traslladar un missatge de suport al món cultural davant les noves restriccions que l’afecten.

Cuixart assegura que la cultura “és un bé essencial i de primera necessitat”, i per això reclama un tracte “digne” per a aquest sector.

En aquesta línia, Cuixart també adverteix que la pandèmia de la COVID-19 interpel·la a tota la societat, i exposa les que creu que haurien de ser les prioritats davant la lluita contra la pandèmia: “Salvar tants llocs de treball com sigui possible, aturar desnonaments i fer que les decisions dels governants donin prioritat a la ciutadania “.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia