Política

Els líders europeus afronten una cimera “difícil” per intentar desencallar el fons de recuperació

Von der Leyen i Michel confien poder desbloquejar el paquet econòmic durant la trobada

Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea es reuneixen aquest dijous i divendres a Brussel·les en una cimera “difícil” i “complexa” per intentar desencallar el pressupost per als pròxims set anys i el fons de recuperació.

A l’arribada a la reunió, el president del Consell, Charles Michel, ha dit que confia poder sumar Hongria i Polònia a l’acord per continuar el procés d’aprovació del paquet econòmic, que ascendeix a 1,8 bilions d’euros.

Sobre la taula dels 27 també hi ha la negociació amb el Regne Unit sobre la relació futura, la coordinació per la Covid-19 o qüestions de política exterior com la situació al Mediterrani Oriental o la relació amb els Estats Units amb la presidència de Joe Biden.

A l’arribada, Michel ha dit que encara no estan en “la línia d’arribada” pel que fa al pressupost. “Queda treball per fer”, ha remarcat. Al seu torn, la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, ha remarcat que el fet que el principi d’acord amb Polònia i Hongria no canviï el mecanisme que vincula els fons al respecte a l’estat de dret és “crucial”.

Sassoli avisa als 27 que l’Eurocambra “no acceptarà que es qüestioni” l’acord sobre el pressupost

El president de l’Eurocambra, David Sassoli, ha avisat als caps d’estat i de govern de la Unió Europea que la cambra “no acceptarà que es qüestioni” l’acord sobre el pressupost entre els dos colegisladors. En una roda de premsa posterior a la seva intervenció davant dels líders, Sassoli ha instat els 27 a assolir un acord durant la trobada per tal que “la resposta europea arribi a temps”. Preguntat sobre si l’Eurocambra pot acceptar el compromís de la presidència alemanya de torn de la Unió Europea amb Hongria i Polònia per tal de desbloquejar el paquet econòmic, que ascendeix a 1,8 bilions d’euros, Sassoli ha evitat valorar l’esborrany i ha insistit que l’Eurocambra “avaluarà” l’acord que surti del Consell.

Pel que fa a les negociacions amb el Regne Unit sobre la relació futura un cop acabi el període transitori el 31 de desembre, el president de l’Eurocambra ha dit que “un acord és millor que un no acord”, però ha admès “dificultats significatives” per tancar un pacte. “Queda poc temps”, ha advertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona
Orient Mitjà

L’emir de Kuwait dissol el Parlament i suspèn clàusules constitucionals

Barcelona

Cañigueral (ERC): “Ni un vot al PSC més espanyolista ni al Junts de les retallades”

SALT
política

Aragonès demana el vot per no posar “en risc” tots els avenços del seu govern

tarragona
política

Una última crida als indecisos tanca una campanya esvalotada

barcelona
Alemanya

Creix la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La JE avisa que els acampats de la UB no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA